Мегазвездата на Далас Маверикс Лука Дончич не просто изигра поредния

...
Мегазвездата на Далас Маверикс Лука Дончич не просто изигра поредния
Коментари Харесай

Извънземен Дончич пренаписа историята във велик мач за Далас

Мегазвездата на Далас Маверикс Лука Дончич не просто изигра следващия си удивителен мач за своя отбор, само че и направи най-силното си показване в досегашната си кариера при извънредно трагичната победа със 126:121 след продължения в семейството против Ню Йорк Никс.

Дончич беше неукротим през цялата вечер и приключи дуела с персоналния си връх от 60 точки. Към тях той добави впечатляващите 21 битки и 10 асистенции. Така словенецът стана първият баскетболист в историята на НБА с „ трипъл-дабъл “, включващ най-малко 60 точки и 20 битки.

Въпреки мощните изяви на Дончич през целия мач, Ню Йорк завоюваха всяка една от първите три четвърти и по този начин преди началото на последната водеха с 92:82. Никс резервираха преимуществото си и 34 секунди преди края, когато водеха удобно със 112:103 и изглеждаха сигурни спечелили. Далас обаче не се предадоха и съумяха да заличат целия пасив и да пратят мача в продължения.

Четири секунди преди края на постоянното време Дончич извърши два фала, като след първия резултатът беше 113:115 в интерес на съперника. Затова той преднамерено пропусна втората си пукотевица от наказателната линия и секунда преди края вкара панер за 2 точки, с което обезпечи спомагателни пет минути за определянето на победител. В тях словенецът означи още 7 точки, а Маверикс завоюваха продълженията с 11:6 точки и по този начин се поздравиха с крайния триумф със 126:121.

Това е историческа победа за Далас, защото в последните 20 сезона на НБА в нито един от 13884 мача даден тим не беше съумял да заличи закъснение от най-малко 9 точки при 35 или по-малко секунди до края на мача. Спенсър Динуиди способства с 25 точки, а Кристиан Уууд се регистрира с 19 точки и 9 битки. Най-добър за Ню Йорк беше Куентис Граймс с 33 точки, а Джулиъс Рандъл и Мичъл Робинсън прибавиха надлежно по 29 и 20 точки.

Това беше четвърти следващ триумф за Маверикс, които са шести в Западната конференция с 19 победи и 16 загуби. Никс пък не са спечелили нито един от последните си 4 мача и също са шести, само че в Източната конференция с 18 триумфа и 17 провали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР