Мегазвездата на Барселона Лионел Меси стана най-високоплатеният футболист в света.

...
Мегазвездата на Барселона Лионел Меси стана най-високоплатеният футболист в света.
Коментари Харесай

Лео Меси изпревари по пари Карлос Тевес


Мегазвездата на Барселона Лионел Меси стана най-високоплатеният футболист в света. Това стана факт, откакто 30-годишният аржентинец продължи договора си с каталунците до 2022 година

Местното издание " El Mundo " оповестява, че по силата на новия договор Меси ще заработва по 42 млн. евро на година - заплата 30 млн. плюс бонуси за още 12. Освен това Меси е получил 50 млн. бонус единствено за преподписването на съглашението.

Досега най-скъпоплатен футболист в света бе Карлос Тевес, който получава по 38 млн. евро на сезон в Шанхай Шънхуа. В новото съглашение на Лео Меси е включена откупваща уговорка на стойност 700 милиона евро, която ще откаже изцяло мераклиите за подписа му.

С фланелката на Барселона аржентинецът записа 603 мача и вкара 523 гола. Меси стана осем пъти първенец на Испания, четири пъти завоюва Шампионската лига, пет пъти Купата на Испания, седем пъти Суперкупата на страната, три пъти Суперкупата на УЕФА и три пъти международния клубен шампионат.

Меси е петкратен притежател на " Златната топка " и неотдавна и четирикратен на " Златната обувка " за голмайстор номер 1 в Европа, колкото има и Кристиано Роналдо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР