Megane винаги е бил един от най-успешните модели на Renault.

...
Megane винаги е бил един от най-успешните модели на Renault.
Коментари Харесай

Пенсионират Renault Megane заради електромобилите?

Megane постоянно е бил един от най-успешните модели на Renault. Автомобилът дебютира в края на 1995-а и се предлага в разнообразни типове каросерии, с цел да отговори на потребностите на купувачите. Днес Megane се състезава в мощно оспорвания сегмент на компактните коли, само че за Renault цифрите не наподобяват изключително положителни. Един от топ шефовете на автоконцерна е споделил пред Auto Express UK, че емблематичният модел може да е в заплаха, защото продажбите му непрестанно падат от продадените през 2010-а в Европа 465 732 екземпляра. Възможно ли е да се сбогуваме с много готино изглеждащия, неотдавна обновен автомобил, както и с неговата мощна R.S. трансформация?

Според Лорънс ван ден Акер, началник на дизайна на Renault, френската компания обмисля пренасочването на средствата за създаването на Megane към по-ползотворни инициативи. Става дума за новия фокус на автоконцерна върху електрическите автомобили. В тази връзка, слабите продажби на Megane въобще не му оказват помощ. През 2019-а в Европа са закупени единствено 209 845 бройки от модела, което съставлява спад с повече от 50% за 10 години. Още по-изненадващо е, че в Обединеното кралство продажбите на Megane за предходната година са единствено 2 699, като за съпоставяне VW е продал съвсем 60 000 Golf-а.

„ Неминуемо, откакто стартираме да прибавяме редица електрически автомобили към нашата продуктова линия, някои от другите транспортни средства ще би трябвало да отпаднат, тъй като просто не можем да си позволим да разработим всичко това по едно и също време. Megane се състезава в сегмент, който е подложен на все по-голям напън. Трябва да влагаме там, където е бъдещето на пазара “, изясни Лорънс вас ден Акер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР