Мегамаратонския четвърти ден на международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2018

...
Мегамаратонския четвърти ден на международната надпревара Balkan Offroad Rallye 2018
Коментари Харесай

Българите най-бързи и след маратонския етап 4 на Balkan Offroad Rallye

Мегамаратонския четвърти ден на интернационалната конкуренция Balkan Offroad Rallye 2018 води участниците от Старосел до черноморския курорт Дюни. Българските водачи не престават да окупират челните места при крос-кънтри колите в генералното класиране, въпреки стадият да бе извоюван от немски екипаж.
Франк Стенски (Mercedes), неколкократен първенец от RBI сериите в Полша, бе най-бърз в огромния преход от запад на изток, като съумя да измъкне 46 секунди на лидера в генералното класиране Константин Чолаков (Toyota). Трети за деня бе Десислав Славчев (Mercedes), който резервира тази си позиция и в генералното, след Дончо Цанев (Proto, 5-и за деня). Лидерския " пакет " добавя Методи Паунов (Nissan).



Силен бе денят и в класа на SSV-бъгитата, където Цанко Цанков взе втора поредна етапна победа и общо трета за маратона. Търновският водач на Can Am съумя да се изкачи и до 4-ото място във краткотрайната класификация, само че има да наваксва над час и половина закъснение от лидера Ришар Огез от Франция (4-и за деня).

Добре се показа и вторият ни водач в класа – Цветан Цветанов, който приключи маратонския стадий на трето място, а в генералното класиране се изкачи до втората позиция, на 16 минути след Огез.



При мотоциклетите, Арунас Гелазникас от Латвия с КТМ продължава да е цялостен доминатор в Balkan Offroad Rallye 2018, а при камионите сходно е ситуацията с немския водач на Tatra Том Хойер.

В рисковия клас на Балкан Офроуд, британецът Джим Марсдейн (Land Rover) оглави генералното класиране с поредна етапна победа. Трофи легендата от Албиона има преднина от съвсем половин час пред миналогодишния победител Франк Дорел (Land Rover), само че не би трябвало да се усеща убеден в усоеха си, защото предстоят още три стадия, един от които също ще е дълъг маратон, в посока Шкорпиловци.

В стартиралото редом съревнование за исторически коли Balkan Classic Rallye, класирането след първия стадий оглави южноафриканецът Джоф Бел с Datsun 240Z. Вицешампионът от миналогодишното издание на макадамовата конкуренция, надви над водачите на Porsche Патрик Де Фран (Блегия) и Бертран Пиера (Франция).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР