Мегаизложба с 200 произведения на полското изкуство ще бъде открита

...
Мегаизложба с 200 произведения на полското изкуство ще бъде открита
Коментари Харесай

Полска графика, неон и скутери влизат в СКЛАД

Мегаизложба с 200 творби на полското изкуство ще бъде открита на 21 юни от 18 часа в пространството СКЛАД. „ АБВ на полския дизайн “ демонстрира всичко значимо, реализирано в тази страна в региона на графиката и илюстрацията. На двата етажа в някогашния тютюнев склад ще бъдат показани 100 предмета и 100 изображения на 25 модерни полски дизайнери. Любопитният акцент е, че с изключение на произведения те ще окачат и 100 свои описа.

Изложбата е отдадена на 100-годишнината от възобновяване на полската страна от институт „ Адам Мицкевич ”.

Голяма част от артистите са художници на детски книги. Освен мебели, стъкло и порцелан, които обичайно са свързвани с дизайна, измежду 100-те предмета ще има и шрифтове, лога, детски играчки, неонови надписи, безмоторен аероплан и скутер. Място в изложбата е намерил даже най-вкусният полски сладкиш „ Птиче мляко “, както и каучуковият кръг на известната полска игра „ Ринго “.

Куратор на изложбата е полската журналистка Ева Соларж. Тя подрежда експонатите в последователен ред, който демонстрира по какъв начин избрани тематики и форми се появяват непроменяемо в хода на стогодишния интервал от историята на полския дизайн.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР