Медведев победи Нишикори за първата си титла от сериите 500Руснакът

...
Медведев победи Нишикори за първата си титла от сериите 500Руснакът
Коментари Харесай

Медведев победи Нишикори за първата си титла от сериите 500

Медведев победи Нишикори за първата си купа от сериите 500
Руснакът Даниил Медведев завоюва първата си купа от сериите АТР 500, откакто победи японеца Кей Нишикори с 6-2, 6-4 във финала на шампионата в Токио. Нишикори се надяваше да стане едвам третия тенисист в историята, стигнал до три трофеи от конкуренцията в столицата на Япония, само че нямаше късмет против демонстриралия страховит тенис руснак.

Медведев стартира конкуренцията от квалификациите, само че игра чудесно през цялата седмица, като не изгуби нито един сет в главната скица, а в последните си три мача не позволи нито един пробив. Във финалния дуел 22-годишният руснак още веднъж сервира на извънредно високо равнище, като изгуби пет точки на своето подаване в целия мач, а от своя страна осъществя три пробива, с цел да стигне до триумфа по-късно повече от час игра.

"Много съм благополучен, само че годината към момента не е свършила и ще се опитам да реализира даже повече. Ще се пробвам да става все по-добър с всеки минал ден. Човек в никакъв случай не знае какво ще стане на следващия ден, тъй че се съсредоточвам върху днес", разяснява Медведев, който за повторно през сезона завоюва купа като квалификант. Със извоюваните 500 точки той ще се изкачи до рекордното в кариерата си 22-ро място в международната класация от на следващия ден и ще бъде първа ракета на Русия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР