Медийното жури също ще даде своя глас в отделните категории

...
Медийното жури също ще даде своя глас в отделните категории
Коментари Харесай

Огнян Герджиков ще оценява юристи, ексминистър Станков с награда

Медийното жури също ще даде своя глас в обособените категории - Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Синдик, Млад правист, Кантора, Медиатор, Дело.

Две от статуетките, които ще бъдат връчени към този момент са ясни. „ Адвокат в медиите “ ще отиде при някогашния правосъден министър Антон Станков, който през 2018-та година е имал най-вече телевизионни участия на правосъдна тема. Гран При на Националните правосъдни награди ще бъде връчен на проф. доктор Александър Янков. 94-годишният правист е бил зам.-председател на интернационалния съд в Хага, дълготраен арбитър към Международния морски арбитражен съд към Организация на обединените нации и единственият българин - президент на Световната организация по интернационално право. Наградата ще му връчи миналогодишния притежател на влиятелната премия проф. Васил Мръчков.

По традиция събитието е благотворително, в поддръжка на заболели от церебрална парализа деца. В тяхна помощ ще се разиграе търг с картини на известни художници и лотария. Водещи на вечерта ще са певицата Боряна Баташова и юристът Юлиян Демирев. За положителното въодушевление на гостите ще се погрижи изпълнителката Цвети Радойчева.

Официален посетител на церемонията ще бъде Мартен Прадел - шеф към Международния адвокатски съюз, който идва особено за най-престижното събитие в юридическата колегия.

Събитието се реализира с поддръжката на адвокатските колегии от цялата страна, Нотариалната камара, Българска съдийска Асоциация, Асоциация на посредниците в България, Асоциация на жените-адвокати, Асоциацията на синдиците и други.

Всички церемонии през годините могат да бъдат проследени със снимков и текстови материал в онлайн медията www.temida.tv, раздел награди.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР