Медийният пейзаж се променя дори по-бързо, отколкото потребителите и аудиторията

...
Медийният пейзаж се променя дори по-бързо, отколкото потребителите и аудиторията
Коментари Харесай

Няколко прогнози за медиите и търговията през 2018 г.

Медийният пейзаж се трансформира даже по-бързо, в сравнение с потребителите и аудиторията могат да наблюдават и да влязат в крачка.

Това е един от изводите на изследване за бъдещето на медиите, отразено на конференцията IGNITION на американския уебсайт Business Insider. Онлайн изданието показва някои от забавните акценти от проучването. Според тях са се появили нови трендове, които ще трансформират медийната промишленост в бъдеще.

Медиите остават един от най-променяните от технологиите бизнес браншове откакто четенето на вести и достъпът до информация от ден на ден се дигитаризират. В същото време обичайните медии остават доверени източници и огромни общности не престават да чакат да се осведомят от малкия екран, радиото, печата, макар че към този момент са научили новината онлайн. 

Хенри Блоджит беше водеща фигура в конференцията на Business Insider и тази година. Събитието се провежда за осми следващ път. Блоджит е основният реактор на Business Insider, а уеб сайтът му има над 80 млн. визити мечено по света. В Съединени американски щати през 2018 година се чака да бъде маркиран " пик " на медийните източници, с голям брой канали, откъдето хората да се осведомят и с невиждано количество информация, очерта той една от водещите трендове пред аудиторията на форума. Феноменът ще се популяризира и в останалата част от света, до момента в който повече и повече хора навлизат онлайн. 4 милиарда души от популацията на планетата евентуално ще бъде в интернет през 2018 г. 

Средствата, отделяни за цифрова реклама, ще продължат да нарастват. Видеото няма да бъде " всичко на медиите " и няма да постави завършек на всички типове медии. 

По отношение на потребителите, търговията на дребно се чака да бъде в разцвета си, сочи още отчет на подразделението на Business Insider за проучвания BI Inteligence. Очаква се промишлеността да надмине 5,5 милиарда $ през 2020 година И макар че интензивностите вътре в магазините и на десктоп компютрите ще оказват помощ на този необикновен напредък, най-голямата задвижваща мощ остава в джобовете и чантите на хората - телефоните им. 

За американския ритейл бранш се чака да нарасне 200 милиарда $ на годишна база. Електронната търговия ще се разраства съвсем четири пъти по-бързо от действителната.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР