Медийният конгломерат 21st Century Fox на Рупърт Мърдок съобщи днес,

...
Медийният конгломерат 21st Century Fox на Рупърт Мърдок съобщи днес,
Коментари Харесай

21st Century Fox вади 32,5 млрд. долара за Sky

Медийният конгломерат 21st Century Fox на Рупърт Мърдок заяви през днешния ден, че е договорил договорка за придобиване на английския сателитен ефирен оператор Sky Plc. с оферта, която дефинира цената на телевизионната група на 32,5 милиарда $, съобщи Ройтерс.

Очаква се Fox да получи утвърждението на регулаторните органи във Англия тази седмица, откакто през декември 2016 година подписа първична договорка със Sky. Сега компанията подвига офертата си до 14 бр. лири на акция по отношение на предлаганите по-рано 10,75 лири на акция.

Договорената цена надвишава с 82 % котировките на акциите на Sky през декември 2016 година, преди първичното предложение на Fox. Тя също по този начин е 21 пъти над облагата на акция, регистрирана от английската група за 2017 година.

Fox обаче към момента може да се сблъска с американския кабелен оператор Comcast, който през февруари подаде конкурентна оферта за 12,50 английски лири на акция. В края на вчерашната търговия на фондовата борса акциите на Sky се търгуваха за 15,01 английски лири.

Fox, която към този момент има 39 % от Sky, посочи, че е получила единодушието на самостоятелния комитет на Sky за договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР