Медийната група United Group вече официално е собственик на най-големият

...
Медийната група United Group вече официално е собственик на най-големият
Коментари Харесай

Приключи сделката с шестата продажба на БТК

Медийната група United Group към този момент публично е притежател на най-големият телеком в страната БТК ( Vivacom ), излиза наяве от публично известие на компанията. Сделката е оценена на 1,2 милиарда евро, като преди време българската компания удостовери тази информация. Новият притежател е притежаван от английската BC Partners, заяви money.bg. Това е шестата продажба на българския телеком.

Неотдавна Европейската комисия утвърди cдeлĸaтa мeждy Бългapcĸaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa ĸoмпaния (БTK) и нидepлaндcĸaтa тeлeĸoмyниĸaциoннa и мeдийнa ĸoмпaния .

" Придобиването е следващата значима стъпка в тактиката за разгръщане на United Group след придобиването на TELE 2 Croatia по-рано тази година, както и идното завършване на договорката за гръцкия ТВ и интернет снабдител FORTHNET. Развивайки своята активност в двата бранша - телекомуникации и медии, платформата на United Group сплотява водещите оператори и продуцентите на най-хубавото наличие в Югоизточна Европа. За Vivacom влизането в фамилията на United Group е голяма опция да надгради постигнатите досега отлични резултати на българския пазар ", споделят от Vivacom.

" Придобиването на Vivacom е значима стъпка в тактиката за разгръщане на платформата на United Group предвид на устрема ни да разтеглим географското си наличие в Европа. Българският телеком бранш е динамична част от една витална стопанска система, който ще ни обезпечи устойчиво състояние на основен, стратегически пазар ", съобщи Никос Статополус (Nikos Stathopoulos), сътрудник в BC Partners и ръководител на United Group.

Компанията ще приключи 2020 година с над 10 милиона консуматори и повече от 11 хиляди чиновници.
 „ Виваком” се придобива нелегално, разгласи огромен акционер в БТК
„ Виваком ” се придобива нелегално, разгласи огромен акционер в БТК

Това се споделя в изказване на Дмитрий Косарев, притежател на компанията Empreno Ventures Limited

Πpeз нoeмвpи 2019 гoдинa Unіtеd Grоuр зaяви, чe e пocтигнaлa cпopaзyмeниe дa пpидoбиe БTK, ĸoятo oпepиpa пoд бpaндa Vіvасоm. Вторият претендент за Vivacom бе Providence Equity Partners.

Unіtеd Group е най-голямата кабелна компания в Сърбия, като има бизнес в други страни в района. Тя е благосъстоятелност на KKR, само че американският фонд продаде мажоритарния дял на BC Partners. Наскоро United Group закупи и хърватския телеком Tele2 против 220 милиона евро.

Vivacom обезпечава услуги на над 1,8 милиона консуматори. Компанията е първият исторически телеком оператор в страната, а сега предлага услуги като оптичен широколентов интернет, мобилни връзки, IPTV както на частни, по този начин и на бизнес клиенти.

Преди по-малко от четири години телекомът смени собствеността си против 330 милиона евро. Това е бъде шеста промяна на собствеността на някогашната държавна телекомуникационна компания от 2004 година насам, когато бе приватизирана.

United Group е най-голямата кабелна компания в Сърбия, като има бизнес и в други страни в района, като разказва себе си като " най-големият различен телеком снабдител в страните, съставящи някогашна Югославия ". Тя бе благосъстоятелност на KKR, само че американският фонд продаде мажоритарния дял на BC Partners преди година. Кандидат за нея бе Петр Келнер, който закупи бизнеса на Telenor в района и изиска да купи " Нова телевизия ", само че получи отвод от Комисията за защита на конкуренцията.

Финализирането на договорката стана допустимо след повдигане на запорите, наложени от синдиците на КТБ, откакто те завоюваха дело и получиха 125 млн. евро. Тези пари бяха отпуснати от банката по времето на Цветан Василев и с тях той закупи БТК. След като не съумя да заплати в точния момент обслужването на заема, телекомът бе добит на търг от българския предприемач Спас Русев.

Сега той остава и в новия контролен съвет на БТК. Освен него там са представители на BC Partners и United Group - Николаос Статопулос, Стилианос Илиа, Драган Шолак и Виктория Боклаг.

По информация на " 24 часа " няма да има промени в мениджмънта на БТК, научи от няколко самостоятелни източници. Главен изпълнителен шеф остава Атанас Добрев,.в управителния съвет са още Радослав Златков - основен механически шеф, Димитрис Лиупис - основен търговски шеф, Иво Златев - основен юридически шеф и Асен Великов - финансов шеф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР