Медицинският факултет на Тракийския университет-Стара Загора /ТрУ/ е домакин на

...
Медицинският факултет на Тракийския университет-Стара Загора /ТрУ/ е домакин на
Коментари Харесай

Студенти по медицина се събират на конференция в Тракийски университет – Стара Загора

Медицинският факултет на Тракийския университет-Стара Загора /ТрУ/ е хазаин на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България , която ще се организира в дните 19-21 април 2024 година, с присъединяване на 250 студенти по медицина от всички висши образователни заведения по медицина в страната.

На 20 април ще започват workshop-дейности на разнообразна тема с здравна устременост, водени от експерти в разнообразни области. Асоциацията е структурирана от 7 комитета, които се занимават в разнообразни аспекти с продан с страни от континентите Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Кулминацията на студентската конференция и публично разкриване на грандиозното студентско събитие ще се организира от 20:00 часа на 20 април  в Бални зали Тера.

На 21 април , в Медицински факултет, е планувана лекция на тематика „ Редките заболявания и здравното обучение “ , с преподавател доктор Елеонора Атанасова – мениджър-проекти Институт по редки заболявания и медикаменти – Сираци.

Официалното закриване на 44-та национална среща на Асоциацията на студентите медици в България е от 13:00 часа .

Основни уредници на огромното събитие са управлението на Асоциацията на студентите по медицина в България към Тракийски университет-Стара Загора – Цветанка Павлова – ръководител и Добролина Яркова – заместник-председател , с учредителен комитет: Анита Христова, Габриела Вънчева, Костадин Тошев – предс. на Студентски съвет към ТрУ, Елена Павлова, Милен Желев, Елица Сапунджиева, Венелина Стойкова, Пресиян Петков, Павел Димитров, Боряна Гунчева, Гергана Манолова, Елиф Шефки.

Партньори на организационния комитет: Тракийски университет-Стара Загора; Студентски съвет към ТрУ; Институт по редки заболявания и лекарства-Сираци; Медицински дрехи Vita Medicus, Nobel Pharma, Os Education, Evterpa Cosmetics, Tamsol.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР