Медицинските сестри от училищата и детските градини ще получат исканото

...
Медицинските сестри от училищата и детските градини ще получат исканото
Коментари Харесай

Терзиев: Увеличаваме заплатите на медицинските сестри в училищата и детските градини с 35%

Медицинските сестри от учебните заведения и детските градини ще получат желаното от тях нарастване на заплатите от 35%. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столична община.

„ Ще има нужното нарастване на служащите в детското опазване на здравето, ще се извърши груповия трудов контракт. В цялостен размер - 1890 лева, това е, което целяхме “, уточни Терзиев.

Той изясни, че е провел диалози с представители на Министерски съвет, като задачата е нарастването на възнагражденията да стане факт от 1 април.

„ За нас е значима тематиката за справедливото заплащане на всички заети – постигнахме го в превоза, в културата, а в този момент се веселя, че го реализираме и в опазването на здравето “, добави кметът.

Медицинските служащи излязоха на митинг във вчерашния ден с искане за нарастване на заплатите от 1350 лева На най-малко 1800. При среща с кмета Васил Терзиев недоволни медицински служащи в детското опазване на здравето получиха обещания за увеличение на заплатите със 100 лв., което те оповестиха за неуместно и незадоволително.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР