Медицински университет в Токио призна днес, че е занижавал оценките

...
Медицински университет в Токио призна днес, че е занижавал оценките
Коментари Харесай

Университет в Токио се извини, дискриминирал жени на приемните изпити

Медицински университет в Токио призна през днешния ден, че е занижавал оценките на дами на приемните изпити, с цел да ограничи броя на студентките и се извини за тази дискриминационна процедура, траяла няколко години, съобщи Франс прес.

" Предадохме доверието на обществеността. Поднасяме откровените си извинения ", разгласи пред публицисти генералният шеф на висшето учебно заведение Тецуо Юкиока, до момента в който се покланяше ниско по японска традиция.

" Подобни практики в никакъв случай не би трябвало да се употребяват ", добави вицепрезидентът на университета Кейсуке Миязава, преди да даде уверения, че изпитите за идващия банкет ще бъдат извършени заслужено, предава Българска телеграфна агенция.

Порочната процедура беше разкрита предходната седмица от японски ежедневник, който написа, че висшето учебно заведение е работило по този метод, с цел да понижи броя на признатите дами до не повече от 30 %.

" Жените постоянно се отхвърлят да станат лекарки, откакто се омъжат или родят деца ", сподели осведомен източник за в. " Йомиури шимбун ", с цел да изясни подправянето на оценките.

По първични информации в медиите, тези нередности са почнали през 2011 година, само че вътрешно следствие посочило, че те са съществували още през 2006 година, посочи през днешния ден организация Киодо.

Фалшификациите бяха разкрити при следствие на различен случай в образователното заведение, при който синът на авторитетен чиновник в министерството на образованието непозволено бил признат за студент.

" Това е чисто и просто дискриминация по отношение на дамите ", сподели един от юристите, участващи в следствието.

Случаят в медицинския университет провокира отвращение в Япония.

" Изключително смущаващо е, че университетът е попречил триумфа на дамите на приемните изпити, тъй като е мъчно са се работи с лекари дами ", съобщи държавният министър за равенството сред половете и министър за равните благоприятни условия на дамите в професионалната сфера Сейко Нода по публичната телевизия Ен Ейч Кей.

Японките нормално са добре образовани, само че практиката в страната да се поставя многочасов ексклузивен труд постоянно ги кара да сложат парадайс на кариерата си, щом основат семейство. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР