Медицински университет – Пловдив посрещна 8-членен състав на Съвещателния борд

...
Медицински университет – Пловдив посрещна 8-членен състав на Съвещателния борд
Коментари Харесай

Висока оценка за МУ-Пловдив след Съвещателен борд

Медицински университет – Пловдив посрещна 8-членен състав на Съвещателния ръб в рамките на  „ Програма за стратегически проучвания и нововъведения за развиване на МУ-Пловдив (ПСНИИР-МУП) “, финансирана от Националния проект за възобновяване и резистентност на Р България.
 
Съвещателният ръб работи като съвещателен и вътрешен орган за оценка на осъществяването на Програмата за стратегически проучвания и иновации; преглежда годишния прогрес и достиженията на знаците и предлага коригиращи ограничения при нужда, както и утвърждава проверки и промени в проектите за деяние и финансирането.
 
Съвещателният ръб има за задача да оцени успеваемостта от усвояването на 28-милионната инвестиция по Плана за възобновяване и резистентност, таргетирана в реализиране на високи научно-приложни цели и резултати със важен публичен импакт.
 
Амбициозният проект за развиване на научно-приложната активност посредством осъществяване на Стратегическата стратегия в 10 предпочитани научни посоки в МУ-Пловдив допуска многопластов надзор и непрестанен мониторинг и оценка на осъществяването на дейностите по програмата. Тези функционалности са предоставени на членовете на Борда, чиито представители имат експертиза в научните области по програмата и са с потвърден потенциал и достижения освен в научно-приложната сфера, само че и в мениджмънта на огромни публични организации и корпоративни структури.
 
Председател на Съвещателния ръб е проф. доктор Костадин Костадинов, водач с потвърден опит и триумфи в административни, организационни, управнически длъжности и отговорности. Членове на борда са четирима задгранични откриватели: проф. Евангелос Георгиу (Атински университет, Гърция), проф. доктор Джовани Бландино – (Национален онкологичен институт, Рим, Италия), проф. доктор Деница Дочева –(Университет Вюрцбург, Германия); доцент Богдан Драгански (Университет Лозана, Швейцария), както и трима представители на бизнеса, след които проф. доктор Николай Желев – научен и бизнес представител (Университет Дънди, Шотландия, Великобритания); Кристина Ескенази – клъстър управител и сериен бизнесмен и специалист по връзки с обществеността, и Анета Пиперкова – шеф на Институт за медицински проучвания и началник на Надзорен съвет на Българска асоциация за персонализирана медицина.
 
За трите дни на срещата членовете на борда осъществиха многочислени срещи с Управителния комитет и изследователските групи по програмата, с цел да открият постигнатите резултати, да подкрепят взаимоотношението сред Съвета за нововъведения и Офиса за трансфер на технологии и познания, структуриран със старта на програмата, да спомагат за евентуални и стратегически национални и интернационалните бизнес сътрудници посредством разпространяване на резултатите от осъществяване на програмата.
 
С градивен разбор и оценка на постигнатото, членовете на борда помогнаха за усъвършенстване успеваемостта при ръководство на програмата и да дадоха градивни хрумвания на Управителния комитет за създаването на тактики и политики за работа, посредством въвеждане на сполучлив опит и положителни практики от одобрени европейски и интернационалните научни структури.
 
Очакванията на МУ-Пловдив от одита на Съвещателния ръб са в нараснало разпространение на ПСНИИР в интернационален мащаб и следващо консолидиране към мрежи в региона на опазването на здравето и фармацията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР