Медицински сестри в Пазарджик искат незабавната оставка на ръководството на

...
Медицински сестри в Пазарджик искат незабавната оставка на ръководството на
Коментари Харесай

Медсестрите спират работа след 15 май, ако не изпълнят исканията им

Медицински сестри в Пазарджик желаят незабавната оставка на управлението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи, съобщи БНР.
Те се оповестиха твърдо срещу присъединяване на организацията в идните договаряния на 10 май в Министерството на здравеопазването.
Координаторът на протестиращите медици Димитрия Димитрова съобщи, че те не са съгласни с контрактуваните условия на последната среща с министър Кирил Ананиев. По тази причина остават в протестна подготвеност.
Димитрова отхвърли изказванието на Ананиев, че Здравното министерство дружно с БАПЗГ и част от протестиращите дружно са стигнали до решението да се стартира с 950 лв. стартова заплата.
Тя увери, че след срещата с министъра на 10 май, на която би трябвало да бъде показана дефинитивно методиката, и след националния митинг на медицинските сестри на 15 май ще стартират ефикасни протестни дейности със прекъсване на работа.
Разберете, до момента в който не се спре източването на здравната каса, няма да има избавление, отсече Димитрова.
Припомняме, народен митинг на медицинските сестри имаше и на първи март. Те излязоха пред постройката на Министерството на здравеопазването с гледище за почтени условия на труд, съответно стартово възнаграждение от най-малко две минимални заплати в размер на 1120 лева и в допълнение възнаграждение за работа в интензивно и незабавно поделение.
Тогава министър Ананиев увери, че ще спомага за осъществяването на настояванията им.
В свое мнение Българският лекарски съюз разгласи, че почита медсестрите, само че не желаят да получават повече от лекарите, тъй като настояването на част от експертите по здравни грижи за 1120 лв. начална съществена заплата не е съпоставимо с действителните условия в част от лечебните заведения у нас.
Преди дни здравният министър увери, че няма да има медицински сестри със заплати под 950 лв.. Той обаче беше безапелационен, че няма да допусне лекарите да получават по-ниски заплати от тези на медсестрите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР