Медицински сестри в Пазарджик искат незабавната оставка на ръководството на

...
Медицински сестри в Пазарджик искат незабавната оставка на ръководството на
Коментари Харесай

Медсестрите спират работа след 15 май, ако не изпълнят исканията им

Медицински сестри в Пазарджик желаят незабавната оставка на управлението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи , съобщи БНР.

Те се оповестиха твърдо срещу присъединяване на организацията в идните договаряния на 10 май в Министерството на здравеопазването.

Координаторът на протестиращите медици Димитрия Димитрова съобщи, че те не са съгласни с контрактуваните условия на последната среща с министър Кирил Ананиев. По тази причина остават в протестна подготвеност.
 Ананиев е подготвен с методика за заплати в лечебните заведения
Ананиев е подготвен с методика за заплати в лечебните заведения

Запознал е Борисов и има политическа поддръжка за нарастване

Димитрова отхвърли изказванието на Ананиев, че Здравното министерство дружно с БАПЗГ и част от протестиращите дружно са стигнали до решението да се стартира с 950 лв. стартова заплата.

Тя увери, че след срещата с министъра на 10 май, на която би трябвало да бъде показана дефинитивно методиката, и след националния митинг на медицинските сестри на 15 май ще стартират ефикасни протестни дейности със прекъсване на работа.

Разберете, до момента в който не се спре източването на здравната каса, няма да има избавление, отсече Димитрова.

Припомняме, народен митинг на медицинските сестри имаше и на първи март. Те излязоха пред постройката на Министерството на здравеопазването с гледище за почтени условия на труд, съответно стартово възнаграждение от най-малко две минимални заплати в размер на 1120 лева . и в допълнение възнаграждение за работа в интензивно и незабавно поделение.
 Лекарите няма да са с по-ниски заплати от сестрите, твърди Ананиев
Лекарите няма да са с по-ниски заплати от сестрите, твърди Ананиев

Новата методика би трябвало да е подготвена до 15 май

Тогава министър Ананиев увери, че ще спомага за осъществяването на настояванията им.

В свое мнение Българският лекарски съюз разгласи , че почита медсестрите, само че не желаят да получават повече от лекарите , тъй като настояването на част от експертите по здравни грижи за 1120 лв. начална съществена заплата не е съпоставимо с действителните условия в част от лечебните заведения у нас.

Преди дни здравният министър увери, че няма да има медицински сестри със заплати под 950 лв.. Той обаче беше безапелационен, че няма да допусне лекарите да получават по-ниски заплати от тези на медсестрите.
 Медицинските сестри излизат на нов народен митинг
Медицинските сестри излизат на нов народен митинг

Те са недоволни от договарянията със здравния министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР