Медицински сестри, подкрепени от лекари специализанти, отново излязоха днес на

...
Медицински сестри, подкрепени от лекари специализанти, отново излязоха днес на
Коментари Харесай

Протестиращи медици блокираха движението в центъра на София

Медицински сестри, подкрепени от лекари специализанти, още веднъж излязоха през днешния ден на митинг пред Министерството на здравеопазването.

Докато тече среща сред здравния министър Кирил Ананиев и техни представители, останалата част от протестиращите блокираха придвижването пред постройката на Министерство на здравеопазването на бул. "Мария Луиза " и в двете направления с жива верига.

Три часа след началото на срещата сред сестрите и министъра стана ясно, че протестиращите отхвърлят да изоставен институцията, до момента в който не се стигне до консенсус сред двете страни. Информацията е от една от медицинските сестри в постройката, представена от БТВ.

От пресцентъра на Министерството на здравеопазването настояват, че към момента срещата и диалозите текат.

Протестът на сестрите е за по-добри условия на труд и по-високи хонорари. Подкрепящите ги лекари специализанти са недоволни от нова разпоредба, съгласно която специализантите на държавна поръчка ще са длъжни да работят 3 години в лечебно заведение, определено от Министерство на здравеопазването. Ако откажат, ще би трябвало да връщат държавната дотация.

Среща сред специализантите и здравния министър ще има при започване на ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР