Медицински сестри и други здравни работници от видинската болница "Св.

...
Медицински сестри и други здравни работници от видинската болница "Св.
Коментари Харесай

Около 50 мед.сестри протестираха пред болницата във Видин

Медицински сестри и други здравни служащи от видинската болница "Св. Петка " излязоха на митинг пред лечебното заведение. Така експертите по здравни грижи във Видин се причислиха към националния митинг на своите сътрудници. Исканията са за по-високо възнаграждение на труда, сподели ръководителят на сдружението на Българската асоциация на експертите по здравни грижи в болничното заведение Диана Богомилова.
"Основните ни претенции са за по-високо възнаграждение, с цел да може пациентът да получи по-висок стандарт на обслужване. Всичко зависи от това- от понижения брой на здравните служащи, от недоимъка, от това, че пациентът не може да бъде обслужен и обгрижен както би трябвало от една здравна сестра, която е на промяна и би трябвало да обслужи 20 пациента или 10... Медицинските експерти общо са 200 в тази болница. Най-ниската заплата е 580, най-високата е 610, на експерти с висше обучение, учили 4 години. "
Над 50 медицински служащи се включиха в митинга пред видинската болница.
"Нека да се види във всяко поделение какъв брой пенсионери работят, каква е възрастта на личния състав... В нашето поделение, Рентгеново поделение, трима пенсионери работят и другите сме над 50 години... Млади, които постъпиха, работиха няколко месеца и надлежно напуснаха отделението... Едно нощно дежурство, знаете ли по какъв брой получаваме?! По 25 стотинки на час. Шест часа е нощният труд и шест часа е дневният, и ние получаваме два лв. за едно дежурство, при което ти не подвиваш крайник, тъй като работя в Кардиология, в натоварен бранш... И всички работим на по две места, с цел да докараме някакви прилични приходи, да вържем месеца. "
Протестиращите оповестиха, че ще продължат с протестните дейности, до момента в който бъдат изпълнени настояванията им. Лекари, жители и организации пристигнаха пред болничното заведение, с цел да поддържат медицинските експерти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР