Медицински одит влиза в болницата в Сливен след смърт на

...
Медицински одит влиза в болницата в Сливен след смърт на
Коментари Харесай

След смъртта на дете в болница: Проверяват как е лекувано без диагноза

Медицински одит влиза в болничното заведение в Сливен след гибел на дете, която провокира напрежение в града. 15-годишното момиче издъхна 5 дни откакто беше признато с болки в корема. Според родителите детето им не е било оперирано в точния момент.

Официално няма диагноза, в болничния лист е записано, че има болки в корема, гадене и повръщане.

От управлението на болничното заведение в Сливен отхвърлиха да застанат пред камера с аргумента, че сега върви вътрешна инспекция

„ Искам правдивост, споделиха пуснете система, удряйте бусколизин – това беше лекуването “, показа Стефка – майка на момичето. Според бащата от сряда до неделя не са положени никакви грижи за детето и не е била сложена диагноза.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Осем системи са й блъснали, както и упояващи медикаменти – те я умориха “, твърди той.

„ По време на престоя в болничното заведение момичето е имало периодически болки, направени са му всевъзможни проучвания. Консултирано е няколкократно с хирург и в последния ден е решено да бъде преведено за оперативна намеса.

Снимка: btvnovinite.bg

В отделението са извършени нужните съвещания. Това е едно огромно момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лекуване има, има данни за възпалителна интензивност “, изясни доктор Люба Бъчварова,началник на детско поделение към МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен.

Близките на детето стачкуват пред болничното заведение, а бащата на детето се обърна към министъра на опазването на здравето да пусне инспекция в здравното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР