Медицински експерти бият тревога за нова странна и потенциално опасна

...
Медицински експерти бият тревога за нова странна и потенциално опасна
Коментари Харесай

Опасен тренд в TikTok: Желанието за трапчинки крие страшна опасност  


Медицински специалисти бият паника за нова странна и евентуално рискова наклонност в TikTok. При нея хора употребяват устройство, с цел да прищипят бузите си, тъй че да " получат " трапчинки.

„ Създателят на трапчинки “ е сходно на пинсета устройство, което има две дребни топчета в края на рамената. Поставя се от двете страни на лицето, където едната топка се притиска отвътре на бузата, а другата притиска извън.


Целта е да се сътвори хлътналост, имитираща сладкият тип на трапчинките, с които някои късметлии се раждат. Но резултатите от устройствота са краткотрайни и могат да причинят трайно увреждане на лицето, написа DailyMail.



Д-р Ари Хошандър, еластичен хирург със седалище в Ню Йорк, споделя, че потреблението на устройства за основаване на трапчинки носи „ риск от некроза на кожата и следващи белези “.

Кожната некроза или гибел на тъкан може да настъпи от контузия, като да вземем за пример прищипване на бузите за нескончаем интервал от време. Естествените трапчинки нормално се предават по завещание и са породени от неравномерния напредък на мускулите на лицето по време на ембрионалното развиване.

Хаштагът #dimplemakers, който разпространява устройствата, към този момент има близо 61 милиона гледания в TikTok, а продуктите за правене на трапчинки, продавани в мрежата, се разпродават бързо.

Германска инфлуенсърка с потребителско име @xpreetyy има голям брой видеоклипове, документиращи нейния изкуствен път към тръпчинките, употребявайки устройството. Тя също по този начин продава предмета посредством връзка в профила си.

„ Всяко устройство, което компресира кожата по метод, има капацитет да аргументи белези на хронична болежка и може да не издържи във времето. В последна сметка няма дълготрайни данни по отношение на това какъв брой добре работи това. Всяко здравно устройство, което не е утвърдено от FDA, може да има опасности, които не са изцяло проучени ", счита доктор Самуел Лин, доцент по хирургия в Харвард.

Рисковете за здравето включват издутина отвътре на бузата или белези по лицето, където повредените кожни кафези са умрели. При нескончаем напън върху нерв той може в последна сметка да почине, което би предизвикало необратимо увреждане.

За родените без, само че искащи трапчинки, те могат да бъдат реализирани благодарение на процедура, при която хирургът ще промени мускула отвътре на бузата, с цел да сътвори трапчинка. Операцията се прави под обща упойка и вътрешността на бузата се затваря с разтворими шевове.

Това обаче също крие опасности и затруднения включват кървене, увреждане на лицевия нерв, зараза и белези.

Инструментите за правене на трапчинки обаче съществуват доста по-дълго от новата си популярност в TikTok. Смята се, че Изабел Гилбърт е изобретила устройството през 1936 година

Превод: GlasNews. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР