Медицински екип е излекувал пациент носител на ХИВ вируса -

...
Медицински екип е излекувал пациент носител на ХИВ вируса -
Коментари Харесай

Революционно: Излекуваха втори пациент с ХИВ вирус в Лондон

Медицински екип е излекувал пациент притежател на ХИВ вируса - извършител на СПИН, заяви в. " Ню Йорк тайм ".

Революционният пробив може да е стъпка към преодоляване на световната зараза от СПИН. 

Това е едвам вторият случай от експлоадирането на епидемията с потвърдено оздравял от инфекцията пациент. Той е посочен единствено като " Лондонския пациент ", не се цитират други данни за него.

Обнадеждаващата новина идва 12 години след първия сполучлив случай на заличаване на ХИВ вируса у инфектиран човек. 

Подробности за проучването и лекуването ще бъдат публикувани в списание Nature и показани на теоретичен конгрес в Сиатъл, Съединени американски щати.

Според учените става въпрос за човек в дълготрайна ремисия. В изявленията доста специалисти назовават пробива " лекуване ", само че е мъчно да се даде тъкмо определение на откритието, защото са следени едвам два случая, добавя " Ню Йорк тайм ".

И при двамата излекувани пациенти резултатите са реализирани след трансплантация на костен мозък. Интервенциите обаче са били осъществени за лекуване на ракови болести на пациентите, а не на ХИВ вируса.

Според експерти лекуването с този жанр трансплантация не наподобява като реалистичен и наличен до необятен кръг пациенти вид в близко бъдеще. Засега ХИВ болестта се третира с мощни медикаменти, които управляват развиването на вируса, до момента в който трансплантациите са рисковани и със солидни странични резултати, които могат да се демонстрират с години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР