Медицинската сестра Валя Червеняшка, която бе осъдена в Либия по

...
Медицинската сестра Валя Червеняшка, която бе осъдена в Либия по
Коментари Харесай

Ако иска съд за мъчителите си медицинската сестра Валя трябва да брои 23 000 лева на адвокат

Медицинската сестра Валя Червеняшка, която бе наказана в Либия по така наречен СПИН дело, би трябвало да заплати 23 060 лева хонорар на български юрист на 12-има свои мъчители, от които търси обезщетение. Това е решил Софийският градски съд на 2 януари. Ако желае делото да се гледа всъщност, Червеняшка би трябвало да внесе парите.

Искът на сестрата е против 12 либийци отпред с шефа на Главното следствено ръководство в Либия Харб Абер Дербал и полк. Джума Мишри. Те са известени, че против тях у нас се води дело посредством обява в неофициалния раздел на " Държавен вестник ".

Според Граждански процесуален кодекс, когато ответниците не са се явили в съда да получат преписи от исковата молба, им се назначава юрист на разходи на ищцата. Прекратени поради същото са делата на другите сестри Кристияна Вълчева и Валентина Сиропуло.

Вълчева да вземем за пример трябваше да брои 15 530 лева, предава " 24 часа ". Победа обаче реализира колежката им Нася Ненова, защото съдът я освободи от задължението да заплаща. Сега с изключение на обезщетение от 526 617 лева, 9 от мъчителите дължат и над 30 хиляди лева държавна такса и разходи по делото, в случай че решението се удостовери от идващите инстанции. По делото на Снежана Димитрова се чака правосъдна поръчка от 2014 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР