Медицинска сестра е арестувана в графство Чешър, Англия по подозрение,

...
Медицинска сестра е арестувана в графство Чешър, Англия по подозрение,
Коментари Харесай

Медицинска сестра е арестувана за смъртта на 17 бебета в Англия |

Медицинска сестра е задържана в графство Чешър, Англия по съмнение, че е умъртвила 8 бебета и е направила опит за ликвидиране на още 9, оповестяват Би Би Си. Впоследствие те също са умряли.

Задържаната Луси Летби е била здравна сестра в болница " Графиня Честър ", Северозападна Англия. Това е трети арест за Летби, откакто през юли 2018 година и юни 2019 година тя е арестувана по отношение на следствие на смъртни случаи в звена за новородени.

Властите в графство Чешър обявиха, че проверяват гибелта на 17 бебета сред 2015 и 2016 година " Родителите на бебета са осведомени за всичко и не престават да бъдат подпомагани от особено подготвени чиновници ", допълват от полицията.

" Летби е в ареста и спомага на управляващите ", съобщи основният контрольор по следствието Пол Хюджис. 

При първия си арест 30-годишната жена е била разпитвана за убийството на 8 бебета и опит за ликвидиране на 6 други. В момента полицията преглежда хипотетичния ѝ опит да аргументи гибелта на още три новородени в отделението по неонатология в болничното заведение в Честър. Разследват се и още 16 случая с нефатален излаз. 

В изявление заместен вестник през 2013 година здравната сестра споделя, че грижите за бебетата са претендирали друга компетентност. Тя стартира стаж в отделението като студент в учебното заведение за сестри към университета в Честър, който приключва през 2011 година, след което е назначена на работа в болничното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР