Медицинска надгражда профилактичните си кампании, въвеждайки пълни и съкратени пакети

...
Медицинска надгражда профилактичните си кампании, въвеждайки пълни и съкратени пакети
Коментари Харесай

Изберете най-подходящия профилактичен пакет изследвания в лаборатория „ЛИНА”

Медицинска надгражда профилактичните си акции, въвеждайки цялостни и съкратени пакети за част от тях. Целта е по-голямо улеснение за пациентите, които могат да изберат най-подходящите проучвания съгласно здравословното си положение.

Новите акции са общо 10 и важат през месеците март и април 2022 година Те се правят на преференциални цени във всички независими лаборатории и манипулационни на „ ЛИНА ” в страната. За тях НЕ е належащо записване на час или направление от доктор.

Постковид панел  на понижена цена от 62.00 лева на 38.00 лева

/ Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 скрининг ( IgM+IgG ), феритин, D-димер, LDH и C-реактивен протеин/

Този панел е за преболедували или хора, които имат подозрения, че са се срещали с инфекцията. Тестът би трябвало да се прави най-малко 1 седмица след началото на признаците като най-показателен е две седмици по-късно. (Резултатът е дефиниран като  положителен или негативен.)  Останалите разбори насочват дали в организма ни протича инфекциозен развой или нараснало троомбообразуване.

 

Пакет бъбречна функционалност – скъсен на понижена цена от 18 лева на 12 лева

/ урея, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, албумин, калций и фосфор/

 

Пакет бъбречна функционалност – уголемен на понижена цена от 58 лева на 42 лева

/урея, креатинин, пикочна киселина, общ белтък, албумин, цистатин С,  калий, натрий, хлориди, калций и фосфор /

Пакетите  са свързани с грижа за бъбреците и са подобаващи както за скрининг, по този начин и за надзор на болести, като хронична бъбречна непълнота, бъбречно-каменна болест или цистит. В разширения панел е включен и един нов, доста сензитивен за ранна бъбречна увреда индикатор – цистатин С. Той се употребява сполучливо като опция на креатинина и креатининовия клирънс за оценка на бъбречната функционалност, защото не се повлиява от мускулната маса, хранене, пол, възраст, раса, лекарства и инфектиране. Тези пакети могат да се създадат и от хора с диабет, защото при тях постоянно се следят затруднения в тази посока. Препоръчително е проучванията да се правят заран на гладно.

 

Пакет чернодробна функционалност – скъсен на понижена цена от 12 лева на 8 лева

/АСАТ, АЛАТ, Акционерна фирма, ГГТ/

 

 

Пакет чернодробна функционалност – уголемен на понижена цена от 39 лева на 26 лева

/АСАТ, АЛАТ, Акционерна фирма, ГГТ, HBsAg ( Хепатит B), Хепатит С (anti-HCV antibodies)/

 

„ ЛИНА ” обръща особено внимание и на черния дроб, правейки профилактиката по-достъпна. В тази акция има разбори, които демонстрират ранна увреда още преди развиване на признаци. В цялостния пакет те са допълнени от проучвания за Хепатит B и Хепатит C.

Пакет анемия – скъсен на понижена цена от 24 лева на 18 лева

/пълна кръвна картина с 16 индикатора + желязо, общ ЖСК, сатурация на трансферин/

 

Пакет анемия – уголемен на понижена цена от 64 лева на 46 лева

/пълна кръвна картина с 16 индикатора + желязо, общ ЖСК, сатурация на трансферин, фолиева киселина, Витамин B12/

 

Изследванията за анемия са за цялото семейство, в това число и за децата. Не ги пропускайте,  в случай че планирате да пиете добавки с желязо или витамини, защото е добре първо да ревизирате равнищата им.  Препоръчително е проучванията да се правят заран на гладно и несъмнено най-малко 20 дни преди тях да не е одобрявано желязо или Витамин B12 под формата на лекарства или хранителни добавки.

 

Щитовидни хормони на понижена цена от 36 лева на 18 лева

/FT3, FT4, TSH/

Състоянието на щитовидната жлеза се отразява директно върху организма и външния ни тип. При подозрения за проблем тези хормони са добър ориентир  дали функционалността й е естествена или в нея има отклонения. Изследванията се правят заран на гладно преди приема на кофеин и питиета, съдържащи кофеин.

 

Репродуктивни хормони на понижена цена от 56 лева на 36 лева

/LH, FSH, Estradiol, Prolactin/

Този пакет е ориентиран към дами с проблеми с фертилитета, месечния цикъл или при менопауза. Пациентки, които са на хормонална терапия, също могат за извършат проучванията. LH, FSH и Estradiol би трябвало да се дефинират от 3-5- ти ден от месечния цикъл, а проучването на Prolactin е желателно да става заран, след спокоен сън, като се заобикалят стресови обстановки в дните преди пробовземането. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

Андрогенни хормони на понижена цена от 49 лева на 36 лева

/ Testosterone, DHEA/S, 4 Андростендион/

 

Те са свързани с мъжкото здраве, само че част от тях се употребяват и за диагностициране на аргументите за неточен менструален цикъл, засилено окосмяване при  дамите и/или поликистоза на яйчниците.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА ” е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите й филиали.  Таксата  венепункция и транспортна среда е 2 лева

 

 

 

* обява

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР