Медици от Враца протестират заради неизплатени заплати. Десетки служители на

...
Медици от Враца протестират заради неизплатени заплати. Десетки служители на
Коментари Харесай

Протестират за неизплатени заплати на медици във Враца

Медици от Враца стачкуват поради неизплатени заплати. Десетки чиновници на Многопрофилната болница в града стачкуваха тази заран , оповестява БНР. Исканията им са най-голямото здравно заведение в района да получи финансова помощ от страната.

Заплати в МБАЛ " Христо Ботев " не са давани от юли . Протестиращи изясняват, че не става дума единствено за финансови средства, а и за потребността на хората от болнично лекуване. Ако болничното заведение бъде затворена, пациентите ще бъдат обречени, тъй като друго лечебно заведение, което да извършва обществени функционалности на територията на Враца , няма. Това акцентират негодуващите медици.

 Пироговци скочиха против
Пироговци скочиха против " лова на вещици "

Уволненията в " Пирогов " били прибързани

Оказва се, че болничното заведение натрупа задължения за лекарства и битови консумативи . Задълженията на лечебното заведение са 12 милиона лв. , а активите му са 4 милиона лв. и болничното заведение е на ръба на банкрута . Министерството на здравеопазването е притежател на най-големия дял от болничното заведение, само че не е подкрепило признатия възстановителен проект.

" Хората са на границата на отчаянието. Спешно настояваме за неотложни ограничения, с цел да могат да се намерят институционални решения , с цел да може със сумите, които болничното заведение получава, да се изплащат отговорностите ", безапелационен е синдикалният водач доктор Емил Младенов.

Директорът на здравното заведение , който е подал оставка, през днешния ден е на среща със здравния министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР