Медици от центровете за спешна медицинска помощ към синдиката Защита

...
Медици от центровете за спешна медицинска помощ към синдиката Защита
Коментари Харесай

И спешните медици протестират

Медици от центровете за незабавна здравна помощ към синдиката " Защита " излизат на митинг поетапно в страната.
Недоволните упорстват за 50% растеж на заплатите на водачите на коли за спешна помощ, а за всички останали възнагражденията да се усилят с 10%. Останалите претенции са за нарастване на ваучерите за храна от 2 на 8 лв. дневно, възстановяване на изискванията на труд и увеличение на издръжката на центровете за незабавна здравна помощ.
В София синдикатът " Защита " ще разположи палатки пред Министерството на здравеопазването.
В Бургас в символ на митинг ще бъдат включени звуковите сигнали на коли за спешна помощ, само че към момента не е конкретизирана датата, разгласи Милена Атанасова от националния профсъюз.
Преди дни от Спешната помощ в Балчик сигнализираха за проблеми в обгрижването на пациентите през лятото заради дефицит на фрагменти. На промяна работи единствено по един екип. В момента в Спешната помощ в Балчик работят 22-ма чиновници, от които 1 доктор и 2 фелдшери са на цялостен щат. Ако лекарят и водачът би трябвало да са при пациент в  " Албена " и се наложи той да бъде транспортиран  във Варна, това лишава няколко часа, през които за всички останали незабавни случаи остава единствено една здравна сестра.
Междувременно през вчерашния ден служители на реда и пожарникари излязоха на втори сигнален митинг с гледище за нарастване на заплатите с 10%, както и по-добри условия на труд. Ако настояванията им не бъдат чути, те предизвестиха за народен митинг сред двете четения на Закона за държавния бюджет. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР