Медици от столичната онкологична болница излязоха на протест срещу разкриването

...
Медици от столичната онкологична болница излязоха на протест срещу разкриването
Коментари Харесай

Напрежение в Онкологията: Медици са недоволни от разкриването на COVID отделение

Медици от столичната онкологична болница излязоха на митинг против разкриването на Коронавирус поделение в лечебното заведение. Лекарите са обезпокоени, че по този начин ще се смесят потоците на хората, а пациентите в онколологията са от рискова група. Директорът на болничното заведение съобщи, че проблем няма, заплаха за пациенти и лекари също.

В момента в болничното заведение на лекуване е един човек, който е с ковид и с онкологично заболяване.

Д-р Стефан Константинов, шеф на УСБАЛ по онкология, гр. София: Никой не споделя, че тук ще се карат хора, които са просто ей по този начин разболели се и вършим инфекциозна клиника. Това не е правилно, не вършим инфекциозна клиника, не вършим инфекциозно поделение. Имаме бранш, където ще бъдат изолирани.

Според личния състав на болничното заведение, е неприемливо да се смесват потоците.

Галина Куртева, Клиника по здравна онкология: Влиза се през един кулоар, асансьорите са един до различен, има връзка и с хематологията.

Рано сутринта се стигна и до напрежение след замяна на реплики сред личния състав и шефа.

Д-р Стефан Константинов, шеф на УСБАЛ по онкология, гр. София: Нито един нямаме доктор или сестра, която да работи там, да обслужва в този момент единия пациент с Коронавирус и по-късно да излезе и да отиде някъде другаде. Те са си единствено в тази клиника.

Галина Куртева, Клиника по здравна онкология: В отделението има доброволци, които са петима, само че за сестрите - те би трябвало да се въртят, тъй като нямаме задоволително личен състав.
В студиото на " Денят стартира " някогашният здравен министър Петър Москов съобщи, че който желае да стачкува може да го прави на улицата, а не в болничното заведение, която е предопределена за лечение.

Д-р Петър Москов, някогашен здравен министър: Ако има онкологичен пациент с Коронавирус, къде предлага някой да се лекува той, с изключение на там, където главната му терапия може да бъде съчетана с лекуването. Къде, в случай че една родилка, която ще ражда вдругиден, има Коронавирус, къде може да бъде лекувана с изключение на в гинекологията, в родилното, където ще ражда?

Д-р Москов е безапелационен, че когато една болница не може да поеме лекуването на пациенти, то от такава няма потребност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР