Медици от болницата във Видин започват гладна стачка заради уволнения.

...
Медици от болницата във Видин започват гладна стачка заради уволнения.
Коментари Харесай

Медици от Видин започват гладна стачка

Медици от болничното заведение във Видин стартират гладна стачка поради уволнения. По думите им са връчени заповеди за уволняване на четирима чиновници, „ дръзнали да разкрият злоупотребите с полагащите им се пари за работа на първа линия “.

„ През последните два месеца бяха изплатени всички пари след стачката, която се провежда предния път. Но в резултат на тези дейности и това, че си търсиха правата, тези дами бяха подложени на душевен и физически тормоз, бяха подложени на санкции. След назначението на новото държавно управление не се забавиха и уволненията “, сподели доктор Иво Георгиев пред БТВ.

Те ще показват всекидневно недоволството си както пред лечебното заведение, по този начин и пред Министерство на здравеопазването. Д-р Георгиев посочи, че желаят среща с новия здравен министър.

Санитарката Саша Копчева е измежду освободените от работа. В претекстовете било записано, че няма нужното обучение за тази работа. Тя призна, че е с главно обучение, само че посочи, че има 13-годишен стаж в болничното заведение.

Основните им претенции са за възобновяване на уволнените чиновници и премахване на актуалното управление на болничното заведение в лицето на доктор Ивета Найденова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР