Медитацията е един от най-ефективните методи за разтоварване на стреса

...
Медитацията е един от най-ефективните методи за разтоварване на стреса
Коментари Харесай

Какво ще стане с вас, когато МЕДИТИРАТЕ всяка вече преди лягане

Медитацията е един от най-ефективните способи за разтоварване на напрежението и усмиряване на нервното напрежение. Нейните здравословни изгоди обаче надалеч не свършват до такава степен. Медитацията включва избрани дихателни техники, съчетани с приятна за мозъка мелодия, от време на време съпроводена с думи, в случай че медитацията е водена. Може да медитирате когато и да е и на всички места, стига да сте на безшумно място и да постигнете утешение на тялото и мозъка.

Много експерти предлагат медитацията за лекуване на разнообразни здравословни проблеми, най-много засягащи нервната система. Тя може да помогне за облекчение на напрежението, понижаване на кръвното налягане, облекчение на физическа болежка, възстановяване на паметта, концентрацията, даже насърчаване на интуицията.
Ето по какъв начин да балансираме чакрите си
Ако в нашето държание и страсти усещаме разнообразни недостатъци и те се отразяват и на физическо равнище, това постоянно е подсказка за повсеместен ди...

Както споменахме, може да медитирате когато и да е, само че доста хора избират да го вършат преди сън. И са тръгнали в много добра посока, тъй като медитирането преди лягане носи невероятни изгоди. Разбира се, най-важната от тях е, че по този метод ще оставите напрежението отвън себе си и ще имате по-добър и първокласен сън. Другото най-хубаво време за медитация е заран, щом станете от сън, с цел да започнете деня си с положителна конфигурация, жизненост и сила.

Когато медитирате, напрежението от мускулите се освобождава, което подготвя към по-лесно заспиване. Когато се концентрирайте върху дишането, мелодията и думи, отпускате мозъка си, загърбвате отрицателните мисли и се фокусирате в дадения миг. Страховете си отиват, тревогата – също.

Медитация е метод да освободите отрицателната сила, насъбрана във физическото тялото и съзнанието. Най-добре е да се практикува час преди лягане. Разбира се, в случай че сте новак в медитацията, може да започнете от 15 минути, половин час и последователно да увеличавате времето до час.

Хубаво да вършиме медитацията час преди сън, тъй като някои експертите споделят, че тя покачва концентрацията и може да разсъни съзнанието. Въпреки това при доста хора тя има тъкмо противоположен резултат – отпуска ги и ги приготвя за сън. Трябва да решите сами за себе си като пробвате и двата метода и друго време за медитиране.
5 неща, които би трябвало да извършите, с цел да измененията кармата си
Нашите дейности в предишното въздействат освен на сегашния миг, само че и оказват отражение върху бъдещето ни. Затова е значимо да се погрижим...

Тайната при медитацията е в дълбокото дишане, което отпуска тялото и го успокоява, както и мелодията, която е на избрани вибрационни честоти, които въздействат успокояващо върху мозъка, предразполагайки го към положителна настройка. Така че, може да медитирате преди сън, след ставате заран или всякога, щом се почувствате напрегнати. Медитацията е един от най-хубавите способи за елиминиране на напрежението и безпокойството. Тя може да се практикува от всеки човек и е безвъзмезден, ефикасен и прелестен метод да поддържате съзнанието си умерено.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР