Медиите спряха да образоват и започнаха да зомбират. Медиите започнаха

...
Медиите спряха да образоват и започнаха да зомбират. Медиите започнаха
Коментари Харесай

Председателят на СЕМ Соня Момчилова: Защо фактчекърите обезсмислят журналистическата професия?

Медиите стопираха да образоват и започнаха да зомбират. Медиите започнаха да не помнят, те промениха на задачата си да ни връщат към аргументите на казуса, към корените на казуса, тъй като по този начин е по-лесно.

Това разяснява ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова в седмичното обзорно политическо и философско предаване на телевизия 7/8  " Кръг-Квадрат ". Според нея

телевизионните фенове са под анестезията на съзнателно създаван „ бял медиен звук ”,

развалящ способността ни да сме в когнитивна кондиция и целящ да държи хората в непрекъсната будна кома.

Авторитетни публицисти бяха наречени четирихилядници без никакви доказателства. Правеха се описи на обществени персони от пропагандаторите, в които фигурираше самата Момчилова, напомни известната журналистка и медиен специалист.

Тя и нейните събеседници задълбочено разясниха привидната независимост на медиите и доста други проблеми в общественото публично говорене у нас и по света. Затова, че живеем във време на безпаметни медии и за проявата на социална безочливост, която в множеството случаи у нас остава без глоба. Затова, че всеобщо медиите стопираха да ограмотяват и започнаха да забавляват. За регулациите в медиите като артикул на политически битки.

За страната, като донор на гратис медийно наличие и  за значимата разлика сред гледаемост и доверие.

Забравихме ли каква е работата на публицистите?

За същинският воин в публицистиката през днешния ден Джулиан Асанж и ориста на новата публицистика. Защо фактчекърите обезсмислиха журналистическата специалност?

За недостига на престижи и липса на обикновени морални устои в медиите – за всичко това  се приказваха още от Соня Момчилова и нейните домакини в едно от най-умните тв излъчвания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР