Медиите съобщават за унищожаване на военни гробове, организирано от руснак,

...
Медиите съобщават за унищожаване на военни гробове, организирано от руснак,
Коментари Харесай

Руснак си отмъсти за отказа да го приемат в ЧВК Вагнер - разруши гробове

Медиите оповестяват за заличаване на военни гробове, проведено от руснак, който се опитал да влезе в редиците на бойците на ЧВК " Вагнер ", само че получил отвод.

Според изданието BAZA в Киров руснакът не е съумял да премине „ конкурсния асортимент ” за частна военна компания като доброволец. В възмездие той отишъл до локалното гробище и разрушил гробовете на „ вагнерите “, които намерил на локалното гробище „ Огородники “.

Според канала 43-годишният Алексей Ш. освен е унищожил кръстовете на гробовете, само че и се е опитал да скапе емблемите на ЧВК, което навежда на мисълта за персонални сметки с организацията.

Всичко това разказал пред служителите на реда самият арестуван, като признал, че след отхвърли бил доста афектиран на компанията.

Вагнер не разяснява обстановката, само че нейният създател Евгений Пригожин сподели, че компанията няма да подписва контракти с Министерството на защитата. Според него страната би трябвало да взе участие в обезпечаването на обществени гаранции на ветераните и бойците от Северния боен окръг.

Той изясни, че когато „ Родината беше в неволя “ и Русия се нуждаеше от помощта на ЧВК, „ всички ние дойдохме да я защитим “.

„ Президентът даде обещание на всички ни обществени гаранции “, спомня си бизнесменът, добавяйки, че през днешния ден „ съм тук, само че на следващия ден ме няма “.

Пригожин разкритикува концепцията неговите наемници да сключат контракт с министерството на защитата, като даде да се разбере, че никой от " вагнеровците " няма желание да прави това. И изрази вяра, че Държавната дума и Министерството на защитата на Руската федерация ще намерят компромис, който ще им разреши да получат обещаните обществени гаранции като членове на " специфичната опрация ".

Бизнесменът напомни, че статут на участник във военните дейности може да получи руснак, ранен или напуснал зоната на НВО, както и фамилията на умрял боен. Има единствено 20 000 убити от тях във Вагнер, сподели той.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР