Medicago sativa, Алфалфа или люцерна е растение, чиито корени стигат

...
Medicago sativa, Алфалфа или люцерна е растение, чиито корени стигат
Коментари Харесай

Растението Алфалфа и неговите полезни качества


Medicago sativa, Алфалфа или люцерна е растение, чиито корени стигат дълбочна от 6 до 9 метра. По този метод растението съумява да извлича минерали от почвата, които не се срещат на повърхността. Това е и една от аргументите за наименованието Алфалфа, произлиза от арабски и значи „ татко на всички растения “.

Люцерната е богата на витамини- вит C, A, D, K , витамини от B-групата -фолиева киселина, ниацин, пантотенова киселина, рибофлавин, тиамин и други В химичния й състав влизат още: изофлавоноиди , фитостероли ,органични киселини, фибри , аминокиселини и многообразие от минерали (калций, хром, фосфор, желязо, магнезий,калий, цинк и т.н.)

Хормонални свойства . Съдържанието на изофлавоноиди в люцерната обезпечава резултата й при някои хормонални положения да вземем за пример ендометриоза. Много постоянно фитостеролите в растението се употребяват при изобилна и мъчителна менструация (чест проблем при пациентки с ендометриоза).

Бидейки артикул с естрогенни свойства, люцерната се ползва сполучливо при менопауза. Тя повлиява равнищата на естроген, които са занижени по време на менопауза и облекчава обвързваните признаци – горещи талази, мъчно заспиване, раздразителност и така нататък

Растението може да се употребява като се прави отвара от пъпките или подготвени фармацевтични форми – таблетки.

Свързани публикации.. Менопауза - кои са другите възможности на хормоналната терапия? 0 Люцерна - вкусното лекуване за висок холестерол 0 Сини сливи – за по-добро храносмилане 0

Съдържанието на доста ензими в люцерната оказват помощ на храносмилането и по-доброто асимилиране на нутритиентите от храната.Нещо повече, мазнините се метаболизират по-бързо, което не разрешава натрупването им. Експерти по хранене предлагат прибавяне на кълнове от люцерна в салатата, по този метод освен подобряваме храносмилането, само че и понижаваме риска от отичане и „ киселини “.

Алфалфа понижава равнищата на холестерол . Това свойство се дължи на сапонините. Те подтискат абсорбцията на холестерола в червата.

Богатото наличие на вит. C, и минерали имат оздравителен ефек върху организма. Растението може да се употребява при отмалялост, възобновяване след прекарано заболяване, невисок тонус, интелетуална отмалялост и други

Люцерната може да се употребява при проблеми с кръвосъсирването кръвотечение от носа , изобилна менструация , хемороиди . Кръвоспиращото деяние се дължи на наличието на вит. K.

Приложена външно също има добър стягащ резултат.2351
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР