Medibank Private Ltd (MPL.AX), най-големият здравен застраховател в Австралия, заяви

...
Medibank Private Ltd (MPL.AX), най-големият здравен застраховател в Австралия, заяви
Коментари Харесай

Кибератака срещу най-големият здравен застраховател в Австралия

Medibank Private Ltd (MPL.AX), най-големият здравен осигурител в Австралия, съобщи през днешния ден, че киберхакер е компрометирал данните на всички нейни близо 4 млн. клиенти, като предизвести за спад в приходите за първото полугодие в размер на 25-35 млн. австралийски $ (16-22,3 млн. щатски долара).

Акциите на компанията паднаха с повече от 14%, което е най-големият й еднодневен спад от 2014 година

От Medibank, която покрива застраховките на една шеста от австралийците, обявиха, че прогнозният спад в приходите не включва спомагателни евентуални разноски за премахване на нередности или регулаторни разноски.

" Нашето следствие към този момент откри, че този нарушител е получил достъп до персоналните данни на всички наши клиенти на частни здравни застраховки и до обилни количества от данните за техните здравни искания ", се споделя в изказване на основния изпълнителен шеф Дейвид Кочкар. " Извинявам се откровено на нашите клиенти. Това е извънредно закононарушение - това е закононарушение, целящо да аргументи оптималната щета на най-уязвимите членове на нашето общество ".

Компанията повтори, че досега ИТ системите ѝ не са били криптирани от ransomware и че ще продължи да следи за всевъзможни други подозрителни действия.

" Навсякъде, където сме открили пробив, той към този момент е затворен ", съобщи Джон Гудал, основен изпълнителен шеф по технологиите на Medibank./БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР