Медът има много чудесни свойства и е в състояние да

...
Медът има много чудесни свойства и е в състояние да
Коментари Харесай

Тези 9 чудеса ще се случат с организма ви, ако ядете мед всеки ден

Медът има доста чудесни свойства и е в положение да обезпечи голям брой преимущества. Ако не вярвате, просто увеличете потреблението на мед вижте по какъв начин ще подобрите няколко аспекта от живота си, написа zdraveikrasota. Толкова е просто!

В тази публикация ще разгледаме някои от изгодите..

1. Вашата кожа ще бъде по-чиста
потреблението на мед прави кожата ви по-чиста

Медът има антибактериални свойства, които ще ви оказват помощ да подобрите кожата си.

2. Отслабване
Медът ще ви помогне да отслабнете. Въпреки че нормално би трябвало да се опитате да избягвате захарта във вашата диета, при положение на мед, той е фактически целесъобразен.

Разликата се състои в това, че захарта, която се съдържа в меда, не е от същия тип, която ще откриете в бонбоните и нездравословната храна. Вместо това медът оказва помощ за ускорение на метаболизма, а това от своя страна за по-бързото изгаряне на силата.

3. Нормализира равнищата на холестерола
потреблението на мед възстановява равнищата на холестерола

Медът оказва помощ за контролиране равнищата на холестерола. Той може да го направи, тъй като това е вещество, което не съдържа холестерол. Неговите витамини и микроелементи оказват помощ да се понижи равнището на холестерола, който се концентрира в кръвния поток.

Ежедневната консумация на мед ще помогне за битка с високия холестерол.

4. Сърцето ще бъде по-здраво
Според едно скорошно изследване антиоксидантите, които се откриват в меда предотвратяват свиването на артериите.

В взаимозависимост от зоната, където артериите стартират да се стесняват, това може да докара до сърдечна непълнота, утежняване на паметта в допълнение към главоболието. За да предотвратите това, можете да опитате да пиете чаша вода всеки ден с една супена лъжица мед.

5. Подобрява паметта
Медът оказва помощ за битка със напрежението, работи като антиоксидант в тялото, даже усъвършенства паметта.

Освен това е добре да знаете, че медът съдържа също калций; калцият се всмуква от мозъка и подкрепя неговите функционалности.

6. Медът оказва помощ да спите по-добре
потреблението на мед ще ви помогне да спите по-добре

Благодарение на меда, ще можете да се радвате на по-добър сън през нощта, тъй като оказва помощ да се покачат равнищата на инсулин в кръвта.

Кръвта ни освобождава серотонин и тялото го трансформира в мелатонин. Това е хормонът, който ни кара да заспиваме бързо, по тази причина може да ни помогне да спим надълбоко.

7. Помага за справяне със стомашните проблеми
Медът може да отстрани проблемите със стомаха, тъй като той е страховит антисептик.

Препоръчваме ви да вземате супена лъжица мед на празен корем. С това просто деяние ще помогнете за попречване на болести, които биха могли да доведат до проблеми със стомашно-чревния тракт. Освен това, вие също ще убиете бактериите и ще помогнете за излекуването на рани, които може да са налице в лигавиците.

8. Намалява нервното напрежение
Медът е артикул, който ще ви помогне да успокоите нервите и да намалите умората.

Благодарение на глюкозата, съдържаща се в меда и обстоятелството, че вашите неврони се нуждаят от нея, ще можете да се отпуснете по-лесно. Също по този начин е потребен за понижаване на конвулсите и за лекуване на психологични разстройства.

Трябва да имате поради, че всички прояви на стрес, без значение дали са прочувствени, психически или физиологични, се трансформират в метаболитен стрес за тялото.

Този вид стрес е обвързван с една от функционалностите на надбъбречната жлеза, която действа за производството на адреналин и кортизол. Той подтиква разграждането на мускулния протеин в аминокиселините, като по този метод основава нови захари.

Целият развой се реализира, когато мозъкът има вяра, че съществува риск от привършване на горивото. Поради тази причина натуралният мед създава гликоген в черния дроб, който е енергийния запас, на който мозъкът разчита за своите функционалности.

Така че, като консумирате постоянно мед, ще имате задоволително гликогенни ресурси – по тази причина е значимо постоянно да консумирате мед.

9. Той е съвършеното естествено слабително
потреблението на мед работи като естествено слабително средство

Като натурално слабително медът е внимателен, само че ефикасен. Той е с високо наличие на фруктоолигозахариди. Това вещество работи като растителни фибри, когато навлиза в дебелото черво, заради което има внимателно слабително деяние./ Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР