Медът е здравословната алтернатива на захарта, но той също може

...
Медът е здравословната алтернатива на захарта, но той също може
Коментари Харесай

Кaкво ще се случи с тялото ни, ако ядем прекалено много мед?

Медът е здравословната опция на захарта, само че той също може да бъде нездравословен за вашето здраве, в случай че го консумирате в прекомерно огромни количества.
Той освен подкрепя загубата на тегло, само че има и доста други изгоди. Но все пак би трябвало да внимавате с него. 

Ето и  какво тъкмо се случва с тялото ни, в случай че не консумираме меда с мярка, съгласно електронното издание healthshots.com:
Сутрин или вечер – по кое време е най-добре да се яде мед
Медът може да се употребява когато и да е на деня. Но диетолозите предлагат да се приема в уместно количество, а също и в избран...
Прочети повече
1. Повишаване равнищата на кръвната захар

Медът съдържа захар и въглехидрати в огромни количества. Така че, когато прекалите с потреблението му, равнището на кръвната ви захар ще се увеличи. Ако сте диабетик, това може да е доста рисково за вас.

2. Риск от намаление на кръвното налягане

Медът се смята за чудесна съставна част за надзор на кръвното налягане. Но когато се приема в огромни количества, той може да ви изложи на риск от хипотония. В дълготраен проект това може да повлияе на действието на сърцето ви.

3. Влошаване на стомашните проблеми
Изпитани и потвърдени способи: Как да разпознаем същинския МЕД от подправения
По всяко време пчеларските артикули са били ценени от хората. И след десетилетия и даже епохи нищо не се е трансформирало. Пчелното злато,...
Прочети повече
Ако страдате от запек, тогава медът може да утежни положението ви. Но даже и да нямате сходен проблем, поради високото наличие на фруктоза, медът може да предизвика запек. Освен това този пчелен артикул е допустимо да докара до отичане на корема и/или диария. Това се дължи на неспособността на тялото да усвоява захарите в меда.

4. Наддаване на тегло

Високото наличие на калории, захар и въглехидрати, присъстващи в меда, може да помогне за наддаване на тегло.

5. Проблеми със зъбите

Консумацията на прекалено много мед, допуска банкет на прекалено много захар, а това от своя страна може да провокира кариес. Според Националната база данни за хранителни субстанции на USDA, към 82% от меда се състои от захар и това количество е задоволително, с цел да повреди зъбите ви. Освен това, този пчелен артикул е естествено леплив, което значи, че той се прикрепва към зъбите и това в допълнение предизвиква развиването на кариес.
12 научно потвърдени естествени средства против екзема. Вижте по какъв начин се употребяват
Повече от 10% от популацията страдат от някаква форма на екзема. Хората постоянно употребяват термина екзема взаимозаменяемо с атопичен дерма...
Прочети повече
Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор или експерт по здравословно хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР