Медан, Индонезия – Индонезийски медици проведоха общо молитвено събитие в

...
Медан, Индонезия – Индонезийски медици проведоха общо молитвено събитие в
Коментари Харесай

„Крещете на света, спрете геноцида“: Индонезийски медици се събраха за Газа

Медан, Индонезия – Индонезийски медици организираха общо молитвено събитие в Джакарта, с цел да призоват за преустановяване на огъня и край към „ геноцида “ в Газа, където Индонезийската болница, ситуирана в северната част на разкъсвания от войната палестински анклав, беше принудена да приключи активността си.

Събитието, извършено в Джакарта и онлайн, включваше личен състав от асоциациите на лекари, акушерки, фармацевти и зъболекари в Индонезия и беше проведено от Медицинския комитет за незабавно избавяне (MER-C), който оказа помощ за финансирането на построяването на индонезийската болница през 2011 година

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Израел-Газа: Индонезийската болница „ не работи “, наводнена с ранени Израелските сили нахлуват в Дженин, обкръжи болница Ибн Сина в окупирания Западен бряг Медицинският личен състав е изведен от болничното заведение в Дженин по време на израелска офанзива Повече от 20 пациенти умират в болничното заведение ал-Шифа в Газа по време на израелска офанзива завършек на списъка

Време е да изкрещим на света, спрете геноцида “, споделиха в взаимно изказване Индонезийската здравна асоциация и MER-C.

„ Атаките против лечебни заведения и здравни служащи съставляват нарушавания на интернационалното право “, споделиха те в изказването.

„ Общо 22 лечебни заведения и 49 здравни центъра бяха принудени да спрат да работят в линията Газа заради израелска надменност “, споделиха двете групи, призовавайки държавното управление на Индонезия да „ се включи в твърда дипломация на интернационалната сцена, с цел да окаже напън върху Израел да приключи експанзията си в Газа ”.

Трима индонезийски доброволци, Fikri Rofiul Haq, Reza Aldilla Kurniawan и Farid Zanjabil Al Ayubi, сега са основани в индонезийската болница в Бейт Лахия в Газа.


Директорът на болничното заведение Атеф ал-Кахлут сподели пред Ал Джазира в четвъртък, че лечебното заведение към този момент не е в положение да „ предлага повече услуги... не можем да предложим на пациентите никакви кревати “.

Съобщава се за тежки израелски офанзиви наоколо до индонезийската болница в петък. Описвайки бомбения атентат, журналистът Хусам Шабат сподели от индонезийската болница: „ Живяхме 15 минути в пъкъла. “

Шабат сподели, че до момента в който Израел е бомбардирал региона всекидневно, петък е бил най-трудният ден от началото на войната.

Д-р Зеки Еко Тривахюди, доктор по ортопедия и травматология в ислямската болница Cempaka Putih в Джакарта, който участва на молитвеното събитие в индонезийската столица, сподели, че това е „ най-малкото, което може да направи “, с цел да поддържа народа на Газа.

„ Здравните заведения, които не би трябвало да бъдат ориентирани, са били на прицел от израелските сили през последния месец. Без никакво съображение се измислят оправдания за нападки против лечебни заведения и здравни служащи. Всички лечебни заведения в линията Газа станаха цели “, сподели той.

Тривахюди сподели, че филантропичната реакция е въпрос на неотложност, защото двете най-големи и най-известни лечебни заведения за контузии в линията Газа, болничното заведение ал-Шифа и индонезийската болница, „ са били парализирани през последните няколко дни “. < /p>

Индонезийската болница е главната травматологична болница в Северна Газа и по този метод предлага съществени грижи в тази област, до момента в който болничното заведение al-Shifa се намира в централната част на Газа, сподели той.


„ Отговорът на Индонезия може да бъде по-стабилен “

Докато индонезийските здравни служащи се сплотиха зад индонезийската болница и тежкото състояние на Газа, държавното управление на Индонезия е изправено пред предизвикателна дипломатическа обстановка във връзка с войната и ориста на болничното заведение и нейния личен състав, до момента в който Джакарта се доближава към Съединените щати – Израел най-верният съдружник.

Индонезия е най-населената мюсюлманска страна в света и е очевидец на огромни демонстрации в поддръжка на палестинците, както и апели за протест на компании, считани за свързани с Израел.

По време на среща по-рано тази седмица индонезийският президент Джоко Видодо притисна президента на Съединени американски щати Джо Байдън да направи повече за преустановяване на „ зверствата “ в Газа и да помогне за постигането на помирение. След това двамата се съгласиха да повдигнат дипломатическите връзки до „ всеобхватно стратегическо партньорство “.

Ахмад Ризки М Умар, асоцииран учител в Университета на Куинсланд, сподели пред Ал Джазира, че макар че Индонезия е построила и подкрепя индонезийската болница в Газа, тя не е в положение да я отбрани в този момент.

„ Индонезия няма задоволително дипломатически потенциал, с цел да я отбрани, изключително от офанзиви от “ израелските сили, сподели той. „ Отговорът на Индонезия може да бъде по-силен, като убеди други страни да окажат напън върху Израел. Особено за поощряване на преустановяване на огъня и по-силен филантропичен отговор “, сподели той.

Д-р Йоги Прабово, също доктор по ортопедия и травматология в ислямската болница Cempaka Putih в Джакарта, сподели, че прекъсването на активността на индонезийската болница евентуално ще има съдбовни последствия за палестинците, изключително откакто al-Shifa също спря да дава услуги.

„ Индонезийската болница беше последният мирис на медицинските услуги в Газа, само че в този момент тя спря “, сподели Прабово.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР