Медалистките от европейското първенство по борба получиха финансови бонуси за

...
Медалистките от европейското първенство по борба получиха финансови бонуси за
Коментари Харесай

Тайбе се борила на Европейското с травма в ребрата

Медалистките от европейското състезание по битка получиха финансови бонуси за достиженията си на стилна гала.

"Когато завоювах втората си купата си страстта бе неописуема – призна пред медиите Тайбе Юсеин, която преди седмица стана за повторно шампионка на континента в битката. - Защото едно е един път да стигнеш до златото, само че доста по-трудно е да го защитиш “.

Спортист №1 на България разкри, че се е борила с контузия в ребрата, получена преди шампионата в Букурещ. „ Нелепо се контузих на една подготовка, първите дни даже мъчно дишах – призна Тайбе. - Но на самото съревнование стопирах да мисля за болката. Само във втората среща с украинката, която ми беше и най-трудна, се получи удар тъкмо там. Но за благополучие и това съумях да преодолея. Сега съм доста по-добре. “

Церемонията почетоха почетният президент на БФ Борба Валентин Йорданов, както и актуалният началник на централата Христо Маринов. Сред гостите бяха още Тодор Ангелов, отговарящ за женските обединения във федерацията, членовете на управата Стефан Николов, легендата Александър Томов, международният първенец Рахмат Сукра.

"Благодаря за чудесните мигове, които ни предоставихте – сподели именитият Валентин Йорданов. - Още един път ме накарахте да се усещам горделив, че съм българин. Пожелавам ви на международното да се върнете с квоти и с повече медали от в този момент. А следващата година да постигнете своите върхове и на олимпиадата. “

"Оттук нататък ме чакат доста тренировки, надпревари, на които би трябвало да се потвърдя и да се върна в моята категория до 57 кг “, разгласи Биляна Дудова, която е неповторим случай в родната битка с 3 следващи европейски трофеи в 3 разнообразни категории. На шампионата в Румъния, едвам на 21 години, тя завоюва с общо 17:0 точки против 4-те си съпернички.

В началото на месец май тимът потегля за лагер в Япония. С водения от Петър Касабов отбор няма да пътува "сребърната " Евелина Николова, която е с разтегнати връзки на коляното и към месец ще се възвръща.

"Много се веселя, че има такива награди, тъй като това е самопризнание каква работа сме свършили в залата и на тепиха – разгласи старши треньорът Петър Касабов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР