Мечтая всички отново да можем пълноценно да спортуваме на Витоша.

...
Мечтая всички отново да можем пълноценно да спортуваме на Витоша.
Коментари Харесай

Алберт Попов: Мечтая отново всички да тренираме на Витоша!

„ Мечтая всички още веднъж да можем пълноценно да спортуваме на Витоша. Спортистите, децата, запалянковците, млади, възрастни – ние заслужаваме тази скъпа планина да ни бъде върната в цялата си хубост! “

Това съобщи българският ски играч Алберт Попов пред министъра на туризма Илин Димитров. Попов, дружно със своя треньор Ивайло Борисов, гостува в министерството , дни след извоюваната в Съединени американски щати купа. Скиорът одобри предизвикването да се трансформира в новото лице на българския зимен туризъм и алегоричен дипломат на дестинация България.

Алберт Попов даде и обстойно изявление , а въпросите в него бяха задавани персонално от министър Илин Димитров. Той съобщи, че за него поканата да стане дипломат на родния туризъм в чужбина е същинска чест .

„ Не е нужно поименно да показвам скиори от други страни, в които разполагат с по няколко хълма и не е ясно даже за какво ги назовават писти, само че техните разпознаваеми състезатели непрекъснато приканват хората да ги посетят. А ние можем да застанем на всяко място и да посочим: „ Ето, вижте, това е вдъхновяващата хубост на България! Не е нужно да сте скиор от Световната купа, с цел да сте благополучен, когато дойдете тук! “ Това желая да е моето обръщение “ , съобщи Попов.

Той добави, че множеството от непознатите състезатели доста харесват България и съответно Пирин . По думите му доста връзки планината наподобява Алпите , защото и там на релативно дребна повърхност е събрана голяма естествена хубост. Самият той се усеща добре на всички непознати писти, само че най-вече харесва тези, на които се е представял добре в надпреварите .

Попов показа, че мечтае за това всички спортисти, запалянковци и деца още веднъж да могат да спортуват свободно на Витоша, защото тя има неповторими дадености , от които хората не могат да се възползват задоволително.

„ Аз най-малко не знам за друга столица, където от летището до планината да се стига за по-малко от половин час. Да оставим за момент високото спортно майсторство. Зимните спортове са здраве, те са просвета, която се предава и на децата, тези спортове са поръчка, че ще се стремим да отглеждаме интензивно потомство, което ще пораства крепко “ , съобщи българският скиор.

Попов добави, че мечтае за планинска инфраструктура , която да даде опция на всички хора да спортуват целогодишно . По думите му България разполага с неповторимо планинско многообразие и заради тази причина опциите за спорт би трябвало да се трансфорат в национална цел.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР