„Мечтата за унищожение на Украйна е нещо като фикс-идея за

...
„Мечтата за унищожение на Украйна е нещо като фикс-идея за
Коментари Харесай

Гари Каспаров: Украйна застана на пътя на „идеалния свят на Путин“

„ Мечтата за заличаване на Украйна е нещо като фикс-идея за Путин. Още пред 8 години при анексирането на Крим, съветската агитация не преставаше да приказва, че Украйна не може да се одобри за пълноценна страна. Тя беше представяна като един тип упадъчна територия “, сподели той, представен от БГНЕС.

„ Украйна застава на пътя на геополитическия проект на Путин. Той постоянно е приказвал срещу разпада на Съветския съюз. Когато на Мюнхенската конференция за сигурност той говореше за сферата на въздействие, Путин озвучи своята съкровена фантазия - връщане към свят, в който огромните страни ще диктуват разпоредбите за всички останали “, твърди Каспаров.

„ Затова и постоянно се е опитвал да се контракти с американците, с немците, с французите. А Украйна се намира на пътя на този съвършен свят, в който Путин като един съветски водач, един съветски фюрер, освен ще управлява цялото бивше руско пространство, само че и Източна Европа, с цел да има цялостно въздействие в политиката. Така Украйна се явява значим фактор в напредването към неговия съвършен свят “, разяснява той.

На въпрос за допустима всеобща готовност в Русия, Каспаров съобщи, че тя е невъзможна, тъй като ще сътвори голямо напрежение в обществото. По думите му в Русия има хора, в това число наборници, които не са съгласни с въпросната готовност и се съпротивляват на тази концепция.

Специално внимание някогашният първенец обръща на дезинформацията по съветските държавни медии.

„ Като се стартира от чеченската война, Русия живее в режим на „ специфична интервенция “ що се отнася до поднасянето по малкия екран. Заради картината, която се показва по съветските малките екрани, съветските бойци имат вяра, че се борят, с цел да спасят украинците, а елементарните руснаци не престават да живеят като със затворени очи, в един измамлив свят “, заключи съветският опозиционер.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР