Мечтата на мнозина депутати за пожизнен мандат е на път

...
Мечтата на мнозина депутати за пожизнен мандат е на път
Коментари Харесай

Емил Димитров: Мечтата на мнозина депутати за пожизнен мандат е на път да се получи |

Мечтата на мнозина депутати за доживотен мандат е на път да се получи. Да не се окаже, че има Велико национално заседание, в което се разискват редица хрумвания и непрекъснато има обстановка „ стигнеш до финала, почнеш през цялото време.

Това разяснява министърът на екологията Еми Димитров в утринния блок на Нова тв във връзка политическите промени, които сега са на дневен ред.

Дребните елементи, които имат потребност от смяна, биха могли да бъдат изменени и от елементарното Народно заседание, счита Димитров.

" Премиерът отговори на упованията на хората да отвори тематиката за нова Конституция. Въпросът е, какво ще се направи и какъв брой време ще продължи. През това време някой би трябвало да се грижи за хората ", съобщи екоминистърът.

Той сигнализира, че България може да се окаже в обстановка на водна рецесия.

" Всички желаят да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битови потребности и още толкоз за аграрни такива), които страната ръководи. В Източна България от години не е валяло и има огромни проблеми – поречието от язовир " Копринка " до река Тунджа е пресъхнало. Друг образец – язовир " Камчия ". Трябва да чакаме следващата година май-юни или да вземем ограничения още в този момент, сподели министърът.

Димитров отхвърли тиражираните вести, че десетки язовири в страната са празни. " Всеки, който влезе в уеб страницата на Министерство на околната среда и водите, намира обществен бюлетин, в който се виждат всички статистики за водните басейни в България ", сподели той. 

Положението в Източна България е зле – язовир Тича, язовир Ястребино, язовир Камчия са в сериозно положение. Язовир Жребчево е празен от 15 години, последните 5 години не е получил никаква вода, стана ясно от диалога.

" На доста места може да има водни режими, в случай че няма дъжд и сняг. Крайно време е Пловдив и Хасково да се захранят от язовир " Кричим ". В Северна България има три града, които са към язовир " Тича ", а в него има вода за още две години. Проблемите се заобикалят и оставят във времето. Министерство на околната среда и водите ще приготви тактика за ръководство на водите ", съобщи още Емил Димитров и уточни, че цели ще са Черноморието и система „ Дунав ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР