Мечтали ли сте някога да притежавате свой замък в красив

...
Мечтали ли сте някога да притежавате свой замък в красив
Коментари Харесай

Този замък в Италия се продава на по-ниска цена от къща в Лондон или жилище в Рим

Мечтали ли сте в миналото да притежавате собствен палат в хубав район на Италия. Вече можете да си позволите това за по-малко от цената на къща в централен Лондон или апартамент в историческия център на Рим. Колкото и добре да звучи, цената въпреки всичко не е дребна. Средновековният палат в селце Серавале, на половината път сред градовете Модена и Болоня в северната италианска област Емилия Романя, се продава за 1,9 милиона евро , написа CNN.

Добрата вест в тази ситуация, че замъкът е обзаведен и единствено чака своя нов притежател, а цената предстои на договаряне, тъй като се изискват козметични поправки.

Разположен измежду зелени хълмове, замъкът идва на цена с част от селото, което носи същото име и в миналото е било част от феодалното притежание.

Самият палат е ситуиран на надморска височина от 400 метра. Имотът се състои от величествения палат, издигнат върху руините на езически селища, къща-дворец на три равнища от 18-ти век, наречена Palazzo Boccadiferro, където понякога живеят актуалните притежатели, ловна хижа, четириетажна кула за наблюдаване, огромна алея с панорамна панорама и обилен парк от 14 000 кв.м.

В момента парцелът е пуснат чартърен за частни събития и конференции, само че актуалните притежатели, които желаят да останат анонимни, към този момент не могат да се оправят с ръководството на толкоз огромен парцел.
 Петте най-красиви първокласни крепости в Европа, в които може да отседнете
Петте най-красиви първокласни крепости в Европа, в които може да отседнете

Великолепието на многото крепости във всички най-красивите градове в Европа предлага прелестно преживяване

Те живеят в замъка през летните месеци. Има отопление, кухня, комунални услуги, камини, няколко спални и бани. Отоплява се и двуетажната ловна хижа, издигната като селска къща.

Въпреки че замъкът е безупречно непокътнат, други елементи от парцела, като наблюдателната кула, издигната през 1227 година и модифицирана през 1523 година, може да изискват някои ремонтни действия.

Мебелите са в ренесансов жанр, има картини, които евентуално могат да се продават. Таен под земята проход свързва кулата с двореца и в миналото е бил употребен от пазачи, бягащи от противников офанзиви. Проходът е ветровит през лятото, само че смразяващо леден през зимата.

Въпреки че е безшумно и умерено, парцелът не е изцяло изолиран. Село Серавале има към 40 поданици, черква, обичайната таверна и музей на виното, който е фокусиран върху локалния селски живот.

Като цяло село Серавале е идеално за феновете на природата, както и за тези, които желаят да опитат кулинарните оферти на района.

Имотът е заобиколен от селски таверни, наречени agriturismi, сервиращи сочни ръчно направени талиатели и тортелини.

Разполага и с лозя, от които се създават първокласни виновност Pignoletto и DOC от Colli Bolognesi.

За по-активните има пътеки за трекинг, колоездене и езда, а наоколо има голф игрище.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР