Мечка стръвница беше отстреляна в Смолянско след серия от нападения.

...
Мечка стръвница беше отстреляна в Смолянско след серия от нападения.
Коментари Харесай

Мечка стръвница беше отстреляна в Смолянско след серия от нападения

Мечка стръвница беше отстреляна в Смолянско след серия от набези. Това е станало в региона на Ардинското корито. Тя направила голям брой набези над домашни животни и селскостопанско имущество, осведоми шефът на Южноцентрално държавно дружество в Смолян инж. Асен Иванов, представен от " Дарик ".

„ Мечката, която е отстреляна, е в землището на село Черешово, в границите на Държавно горско стопанство в Смилян. Само за последните два месеца са регистрирани 12 набези от тази мечка. Пострадали са 16 крави и телета, 7 пчелни фамилии и надлежно 6-7 овце, които са нападнати от тази мечка “, добави инж. Иванов.

Мечката е била мъжки образец и на възраст към 6 – 7 години. Тя е отстреляна от ловджия предходната седмица, в наличието на чиновник на ЮЦДП – Смолян.

Общо две разрешителни за обстрел на проблематични мечки има издадени от Министерството на земеделието за територията на област Смолян. Едното е било за региона на Смилян, което към този момент е изпълнено, а другото е за Държавното горско стопанство в Славейно. Има и позволение за прогонване на мечка в региона на Чепеларе, която много време притесняваше жителите на родопския град.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР