McLaren официално обяви подновяването на партньорството с дългогодишния си доставчик

...
McLaren официално обяви подновяването на партньорството с дългогодишния си доставчик
Коментари Харесай

Новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили: McLaren

McLaren публично разгласи подновяването на партньорството с дългогодишния си снабдител на мотори Ricard - да не се бърка с някогашния водач на McLaren F1 Даниел Рикиардо. Многогодишният контракт удостоверява, че новият хибриден V-8 ще задвижва идните суперавтомобили на McLaren.

Партньорството датира от представянето на McLaren 12C през 2011 година, като Ricardo произвеждаше V-8 на автомобила. Компанията доставя и актуалната V-6 настройка в хибридния McLaren Artura. Пълният обсег на новия контракт не е прочут, само че McLaren удостовери, че новият хибриден V-8 ще задвижва както актуалните, по този начин и бъдещите суперавтомобили в гамата му като част от това, което McLaren назовава своята тактика Future of Performance.

 

Вече знаем, че хибридният правоприемник на суперавтомобила P1 от 2013 година е на път и се чака да се появи на пазара през 2026 година Приблизително по същото време има проекти за хибриден сурогат на неотдавна разкрития McLaren 750S, което е жизненоважна смяна, защото компанията възнамерява да електрифицира целия си автопарк до края на 2026 година Очаква се, че и двата автомобила ще разполагат с някаква разновидност на новия хибриден V-8, макар че сигурно ще имат разнообразни мощности.

750S от 2024 година не се разграничава толкоз доста от 720S, който заменя, само че споделя по-леки бутала със 765LT и употребява нараснало налягане на форсиране, с цел да увеличи мощността до 740 конски сили. Очакваме, че по-мощните промени ще настъпят с въвеждането на новия V-8 през 2026 година Заместникът на P1 сигурно ще бъде още по-мощен, защото McLaren сигурно ще надгради наследството на автомобила от 2014 година с 903 к.с.

Съобщението също по този начин несъзнателно дава обещание, че McLaren освен ще продължи да създава коли с вътрешно горене след 2030 година, само че и че ще продължи да прави V-8. В рамките на днешното известие основният изпълнителен шеф на Ricardo Греъм Ричи съобщи: " Изключително сме удовлетворени, че сключихме това ново съглашение за доставка на мотори с McLaren Automotive за тяхното последващо потомство високоефективни V-8 задвижващи елементи, което удължава дълготрайните връзки сред двете компании през идващото десетилетие. "

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР