MC20 е наистина незабележимо име за грандиозния спортен модел на Maserati.

...
MC20 е наистина незабележимо име за
грандиозния спортен модел на Maserati.
Коментари Харесай

Награда за дизайна на Maserati MC20

MC20 е в действителност незабележимо име за грандиозния състезателен модел на Maserati. Сега обаче автомобилът може да се похвали с Европейската премия за продуктов дизайн за 2021 година

„ Нашата задача беше да проектираме кола, която ще бъде запомнена като модел на новата епоха на Maserati ” - споделя Клаус Бусе, ръководител на дизайна на Maserati - "И мисля, че постигнахме задачата си с MC20. За нас е чест да получим мечтаната премия. Тя прави оценка работата на целия екип, който вложи цялото си сърце в този уникален проект. ”

MC20, планиран от Maserati Centro Stile в Торино, предлага комбинация от грациозност и спорт. В него всеки подробност от дизайна е функционален. Вратите вид чайка например не единствено са красиви, само че и подобряват ергономичността на автомобила и позволяват най-благоприятен достъп до и от интериора. В допълнение, спортистът от Модена съставлява чистата форма на скорост в жанр Maserati.

„ Това е произведение на скулптурното инженерство, което планува посоката на естетическото бъдеще на марката “ - подчертава производителят. Всъщност фокусът върху продуктивността е довел до пораждане на идея за автомобил с отличителна характерност, изискана аеродинамика и безпогрешни линии.

За спортната душа дава отговор новият двигател V6 Nettuno с мощ 463 кВт / 630 к.с. С него MC20 форсира от място до 100 км/ч само за 2,88 секунди и дава на автомобила максимална скорост от над 326 км/ч. Патентованият мотор е планиран, разработен и направен напълно от Maserati.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР