МБАЛ-Асеновград приключва финансовата отчетна 2017 г. с данъчна печалба в

...
МБАЛ-Асеновград приключва финансовата отчетна 2017 г. с данъчна печалба в
Коментари Харесай

Пет отделения на МБАЛ-Асеновград са на загуба за 2017 г.

МБАЛ-Асеновград завършва финансовата отчетна 2017 година с данъчна облага в размер на едвам към 6 000 лв.. Половината от главните 10 отделения в здравното звено са с негативен финансов резултат. Това оповестява в показания пред Общинския съвет в града доклад от шефа на болничното заведение лекар - Иван Червенков. На минус през предходната година са работили Второ вътрешно поделение /с близо 45 000 лева/, ОАИЛ /с над 540 000 лева/, акушеро-гинекологичното поделение /с към 105 000 лева/, Отделението по педиатрия /с почти 1 600 лева/ и Отделението по незабавна медицина /със 168 000 лева/.
Като причина шефът на болничното заведение показва наложените от Държавата „ планирани бюджети “, или така наречен „ предели “. Когато средствата бъдат изчерпани /обичайно към 20-то число на месеца/, лекуването на всеки признат и изписан пациент е за сметка на лечебното заведение.

" Това калкулира много загуби, които се надявам да бъдат възобновени при отпадане на лимитите ", изясни Червенков. И добавя, че различен фактор за финансовия резултат са множеството частни структури, провеждащи активността си в постройката на МБАЛ-Асеновград. А това води до намерено пренасочване на пациенти и е против престижа на локалните експерти. Според отчета излиза наяве, че междинният разход за един минал болен е в размер на над 500 лв..
" Налага се да се търсят странични източници на финансиране, каквато ще е нашата устременост през идващите години ", посочи лекар Иван Червенков.
Той има намерение да обърне изключително внимание на кешовите заплащания. Например - при „ самонасочили се “ лица, неосигурени, избор на лекуващ доктор или екип и други.
" Като самоиздържащо се сдружение сме длъжни да потърсим всички разновидности за финансиране, даже и от действия, отвън учредената ни. Приоритет в идващите години остава и построяването на професионализъм, качествено обслужване и връзка, въвеждане на новаторски способи и диагностика. За да достигнем нивото на едно модерно лечебно заведение за болнична помощ са нужни освен средства, а и време, самообладание и смяна в мисленето и държанието на огромна част от личния състав ", изяснява шефът на МБАЛ-Асеновград.
Общата бройка на работещите в структурата е 322 индивида, а функциониращите кревати наброяват 214. Докторите в МБАЛ-Асеновград са 81, като 24 от тях са на възраст под 35 година Своята специализация на този стадий в асеновградската болница организират общо 17 лекари. През 2017 година лечебното заведение е проверявано над 20 пъти от контролни и надзорни органи, като Регионална здравна ревизия, Национална здравноосигурителна каса, както и инспектори при Министерството на здравеопазването и други институции. Близо 20 000 пациенти са посетили МБАЛ-Асеновград за година. Повече от 2 700 от тях са на възраст до 17 година, а над 8 600 влизат в рубрика „ Спешна медицина “. Най-много от пациетите, прегледани в Спешното поделение са тези, с разнообразни типове контузии, следвани от болести на сърдечно-съдовата система, бял дроб и отравяния.
Около 300 ехографии са направени със закупения през предходната година нов ехограф. Близо 336 000 е броят на проучванията, направени през 2017 година в клиничната лаборатория на болничното заведение. Лежащо болните за предходната година са били към 11 000 души. 46 от родилките, приети в болница в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ-Асеновград са били неосигурени. По думите на Червенков, тяхното обслужване е заплатено от НЗОК, само че те съставляват съществено предизвикателство за екипите, защото постъпват без прелиминарен най-малко проучвания и съответно следене на бременността. В отчета е маркирано, че през актуалната година е належащо да се заделят средства за възобновяване на хирургичния инструментариум и отчасти възобновяване на битовите условия в Отделението по хирургия.
Дружеството завършва отчетния интервал със отговорности към доставчиците в размер на близо 203 000 лв., които към януари 2018 година не са изплатени напълно, само че не са и просрочени. За разлика от финансовия резултат на МБАЛ-Асеновград, приходите за 2017 година на „ Медицински център I” – сдружението, ползващо същата постройка – са в размер на 817 000 лв.. А разходната част на звеното възлиза на 806 000 лв.. Структурата е основана през 1999 година Към този миг в „ Медицински център I “ работят 37 медици. В звеното работят лекари, медицински сестри, рехабилитатор и кинезитерапевт, санитари и петима индивида е личният състав в администрацията. Част от отделенията, разкрити в структурата, са хирургично, ортопедично, акушеро-гинекологично, УНГ, очен кабинет, нервни заболявания, кожни и венерически заболявания, кардиологично и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР