Мазната коса невинаги е мръсна коса и невинаги е белег

...
Мазната коса невинаги е мръсна коса и невинаги е белег
Коментари Харесай

Ето как може да овладеете бързото омазняване на косата


Мазната коса не всеки път е мръсна коса и не всеки път е белег за неприятна грижа. Различни фактори може да предизвикат свръхсекреция на себум в кожата на скапла, който да докара до прекалено омазняване на косата още на идващия ден след измиването й.

Прекомерното омазняване на косата рядко е независим естетически проблем. То постоянно се съпровожда и от физически дискомфорт, предизвикан от сърбеж , парене и лющене на скалпа.

Има няколко елементарни, само че ефикасни стъпки, с които да се добави грижата за кожата на главата и за косата, тъй че да се прекрати бързото й омазняване след баня.

Балансирайте хранителния си режим
Себумната секреция се въздейства директно от приема на въглехидрати и мазнини и редуцирането приема на тези хранителни субстанции може да забави омазняването на косата. Хранене, богато на витамин Е и омега - 3 мастни киселини , ще забави в допълнение омазняването. Същият резултат ще има и повишението приема на вода за оптимално хидратиране на скалпа.

Редовно измивайте косата си
Нормалната коса не трябва да се измива с шампоан по-често от 2 пъти седмично, само че при ускорено омазняване на косата нормата се трансформира. В такива случаи за превъзмогване на дискомфорта несъразмерното омазняване изисква всекидневно измиване на косата . Ако с храната се набират всички нужни за косата субстанции и се употребяват шампоани без дразнещи кожата съставки, надзор над омазняването може да се реализира бързо и потребността от постоянно измиване на косата ще изчезне.

Допълнете грижите за косата с ябълков оцет
Проучванията демонстрират, че ябълковият оцет сполучливо контролира омазняването на косата, намалявайки потребността от честото й измиване. Няколко лъжици оцет разтворени в чаша вода и втрити в косата след измиване забавят секрецията на себум. Неудобството от острия мирис на оцета бързо изчезва, тъй като той скоропостижно

изветрява.

Свързани публикации.. Не прекалявайте със сухия шампоан 0 Мазна коса – по какъв начин да помогнем? 1 Бели коси при младежи – аргументи и предварителна защита 0

Заменете нападателния шампоан със изсъхнал подобен
Актуалните сухи шампоани във тип на пудра доста сполучливо попиват и отстраняват непотребното омазняване на косата и връщат блясъка й. При потребност от постоянно миене на косата нападателните шампоани с изкуствени съставки би трябвало да се заменят от такива с оптимално органически подобен и част от дневните измивания да се заменят с отнасяне на косата със изсъхнал шампоан .

Внедряването на тези способи към ежедненвната грижа за косата ще помогне за контролиране на омазняването й и за намаляването му с времето.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР