Mazda Zekken 55 Mazda2 Bio Concept, която работи със 100

...
Mazda Zekken 55 Mazda2 Bio Concept, която работи със 100
Коментари Харесай

Mazda2 Bio Concept - лаборатория на колела - видео

Mazda Zekken 55 Mazda2 Bio Concept, която работи със 100 % биодизел, изработен от употребявано олио за готвене и мазнини от микроводорасли, взе участие в 24-часовото съревнование за устойчивост на Super Taikyu Series. Така че не става въпрос единствено за чиста спортна конкуренция, подлагаща на тестване уменията на водачите и екипа - това е тест, който може да промени бъдещето на Mazda.

Докато се зазорява над интернационалната писта Fuji миризмата на пържено се носи във въздуха – само че никой не подозира, че повода за това не е нечия разпалено барбекю, а автомобилът на Mazda Spirit Racing Team от бокс 27, който работи с биодизел, създаден от употребявано готварско масло в композиция с мазнини от микроводорасли.

Класът ST-Q, в който се състезава Mazda2, е непокътнат извънредно за специфични, нехомологирани коли - тимовете и производителите са свободни да опитват и да тестват концепции тук. Mazda е уверена, че е-горивата от чисти енергийни източници могат да допринесат позитивно за декарбонизацията на подвижността, защото са 100 % CO2 неутрални. Тяхното развиване би трябвало да играе значима роля в прехода към чиста подвижност до 2050 година



„ Ние възприемаме метод с голям брой решения, предлагайки разнообразни типове задвижващи механизми според от спецификата на всяка страна или район “ - споделя Акира Марумото, президент и основен изпълнителен шеф на Mazda Motor Corporation - „ От една страна Mazda има напълно електрическата Mazda MX-30 да вземем за пример като стратегия и непрестанно развива своите устройства и технологии, тъй че да са съвместими със съществуващите инфраструктури по целия свят, въпреки това, компанията също търси различни източници на сила на петрола. “

Горивният биодизел се създава извънредно от японски артикули и е публично приет за дизелово гориво от Японските индустриални стандарти (JIS). Състои се от композиция от масла и мазнини от микроводорасли и употребявано олио за готвене. Това е ключът към въглеродната индиферентност, защото растенията и микроводораслите всмукват CO2, до момента в който порастват, общото количество CO2 в атмосферата остава неутрално, когато горивото се изгаря.

Освен това, за разлика от обичайните биогорива, създадени от царевица или друга храна, този биодизел не основава проблеми като конкуренция с храни или обезлесяване. Основното преимущество е, че биодизелът може да се употребява за коли, които към този момент са на пътя през днешния ден, и че съществуващата инфраструктура може да продължи да се употребява.

За сезон 2023 Mazda създава нов тестов автомобил, основан на Mazda3 с по-мощен мотор. Качеството на новото биодизелово гориво убеди разработчиците на мотори от спортния екип на Mazda - то работи добре с нашия сегашен Skyactiv-D, да вземем за пример.

Всъщност може да не мине доста време преди серийните транспортни средства Mazda Skyactiv-D, работещи с биодизел, да поемат по пътищата. Но това е самоуверен ход който пасва на марката Mazda, която постоянно е имала и има провокационен дух.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР