Mazda обяви, че вчера в завода на марката в Хирошима, Япония,

...
Mazda обяви, че вчера в завода на марката в
Хирошима, Япония,
Коментари Харесай

Mazda стартира производството на първата си електрическа кола

Mazda разгласи, че през вчерашния ден в завода на марката в Хирошима, Япония, е започнало производството на първата в историята на компанията напълно електрическа кола- MX-30.

Mazda MX-30, за която от марката споделят, че представлява отговор на непрекъснато повишаващото се търсене на електромобили в Европа, е оборудвана с e-Skyactiv задвижваща система за предните колела. Мощността, на която ще могат да разчитат бъдещите притежатели на модела, е 145 конски сили, интегрираният батериен блок е с потенциал от 35.5 kWh, а свободният пробег на колата е замерен на към 200 километра (WLTP цикъл). С помощта на подходяща зарядна инфраструктура, 80% заряд на батерията е допустимо да бъде постижнат за към 40 минути.

MX-30 е с съществени габарити дължина 4395 мм, ширина 1795 мм и височина от 1570 мм, а междуосието й е 2655 мм, и идва с нестандартно и назад на признатото за стандарт в автомобилната индустрия отваряне на задните си порти.



Електромобилът Mazda MX-30 към този момент е разполагаем за поръчка, а първите му доставки към европейските дилърства се чака да бъдат осъществени през есента на тази година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР