Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV е plug-in хибрид с характеристики, характерни

...
Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV е plug-in хибрид с характеристики, характерни
Коментари Харесай

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – един доста специален хибрид - видео

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV е plug-in хибрид с характерности, присъщи за японския производител Mazda. Докато колелата се задвижват извънредно от електрическия мотор, новоразработеният ротационен мотор обезпечава спомагателен пробег на автомобила.

За разлика от множеството елементарни plug-in хибриди, основаната в Хирошима компания разчита на серийна система за новата Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV, при която колелата постоянно се задвижват от електрически мотор с мощ 125 кВт/170 к.с. - и стилен роторен мотор, задействащ бордови генератор, доста увеличаващ пробега, в случай че е належащо.

Ключова част от серийната e-Skyactiv R-EV plug-in система е новоразработеният еднодисков ротационен мотор с ходов размер от 830 куб.см. Той има оптималната мощ от 55 кВт/75 к.с. и работи с непосредствено впръскване на бензин и високо съответствие на компресия от 11,9:1, като и двете усъвършенстват доста успеваемостта на мотора.



Независимо от определения режим на шофиране, оптималната скорост е лимитирана до 140 км/ч, а Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV приключва спринта от нула до 100 км/ч за 9,1 секунди.

В колата са приложени голям брой ограничения за понижаване на загубите от търкане. Използва се и система за рециркулация на отработените газове (EGR) за в допълнение повишение на успеваемостта. Изгорелите газове са съвсем изцяло освободени от газообразни и твърди замърсители посредством контролиран трипътен каталитичен конвертор и бензинов филтър за твърди частици, ситуиран зад него. Така Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV дава отговор на най-строгия сега стандарт за излъчвания Euro 6d-ISC-FCM, в това число тест за действителни излъчвания (RDE) на пътя.



В комбинирания WLTP цикъл за Plug-in хибридни транспортни средства, Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV изразходва 1,0 литра бензин на 100 км, което подхожда на излъчвания на CO2 от 21 г/км. Освен това има WLTP консумация на сила от 17,5 кВтч на 100 км.

Цената на новата Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV стартира от 35 990 евро, тъкмо като напълно електрическата Mazda MX-30 e-Skyactiv EV. Моделът чества своята премиера на автомобилното ревю в Брюксел през януари 2023 година, а поръчки за него се вършат в представителствата на Mazda от 1 февруари 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР