Майсторски извезаната история, Ще те защитя“ прескача между изолирания шотландски

...
Майсторски извезаната история, Ще те защитя“ прескача между изолирания шотландски
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Ще те защитя“ от Питър Мей

Майсторски извезаната история, „ Ще те защитя “ прескача сред изолирания шотландски архипелаг, прочут от предходните романи на създателя, и европейските фешън столици; сред сегашното и предишното на героите, споени вечно от неизбежността на претърпяното.

Животът на Нийв и Руари Макфърлейн е сбъдната фантазия, откъдето и да го погледнеш.

Притежават преуспяваща компания за произвеждане на фамозните ръчно тъкани платове от Хебридските острови, затрупани са с поръчки от целия свят, родственици и другари могат единствено да им завиждат.

Но всичко това безусловно се взривява една нощ на хиляда благи от родното им място, посред улиците на Париж.

Останала сама, Нийв би трябвало да открие истината за своя брачен партньор и търсенето я води все по-назад в предишното и все по-надълбоко в мрачните секрети, за които не е подозирала.

За създателя

Шотландецът Питър Мей реализира истински успех - книгите му се продават в милионни тиражи във Англия и по света, а трилогията за остров Луис му донесе редица награди за литература в Европа и Америка.

„ Черната къща “ – първата част от поредицата, – която излезе на първо време във Франция, е избрана от вестник „ Юманите “ като „ шедьовър “. Тя му завоюва няколко оценки, измежду които Наградата на френските читателите „ Сезам “ за най-хубав престъпен разказ за 2011 година, „ Книга на годината “ 2011 на английския уебсайт за престъпна литература и трилъри, както и американската премия „ Бари “ за престъпен разказ на годината за 2013 година.

„ Човекът от остров Луис ” завоюва огромната премия на читателите на френския всекидневник Le Télégramme и интернационалния приз на фестивала в Коняк, Франция.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР